C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum

C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum (http://www.c4dlounge.eu/forum/index.php)
-   Modelleren in Cinema4D (http://www.c4dlounge.eu/forum/forumdisplay.php?f=32)
-   -   Modelleer techniek thread. (http://www.c4dlounge.eu/forum/showthread.php?t=1626)

Mando 18th October 2009 16:54

Modelleer techniek thread.
 

______________________________________________________________________________________________________


EDIT:
Deze thread is omgedoopt tot. Modelleer techniek thread.
Hier kan je vragen posten over modelleer techniek.

Het C4DLounge team

______________________________________________________________________________________________________


Quote:

Hi All, omdat ik een absolute beginner ben zit ik nog VOL met vragen...
Ik wil nu een plaat/rechthooek (platte kubus/primitive) voorzien van laten we zeggen 60 ronde gaatjes. Ik heb dat met een cilinder->instances->boole gedaan maar daar werd de boel erg traag van. Ook las ik elders dat dat niet de juiste/nette manier is. Toen dacht ik, ik maak de vorm in Illustrator en doe een extrude... maar dan krijg ik nog steeds van die rare poles/mesh. Klopt dat? En hoe kan dat beter?

alvast bedankt weer...

Richard


Rich_Art 18th October 2009 19:32

Kijk eens naar deze tut.
Ik zou het gebruik van bools zoveel mogelijk beperken.

LINK

Peace,
Rich_Art. :thumbup1:

Mando 19th October 2009 15:41

tnx Rich... dat was weer een verhelderende tut.
Helaas moeten de gaatjes bij mijn onderdeel om-en-om verspringen.
Dus 4 gaatjes - 3 gaatjes en dan weer 4 - 3 - 4 -3 enz.
Nu heb ik het toch maar even met een illustrator vorm en een extrude opgelost. Kan ik in ieder geval weer verder.

nogmaals tnx!

Rich_Art 19th October 2009 15:49

Ok, goed te horen dat het "opgelost" is. Maar wat jij wilt kan ook natuurlijk.
Als je even een screenshot upload met wat je hebt en hoe je het wilt hebben dan kan ik er naar kijken. Altijd handig om te weten hoe het ook kan natuurlijk. Misschien voor een volgende keer.

Peace,
Rich_Art. :thumbup1:

Mando 19th October 2009 16:15

1 Attachment(s)
Hi Rich, super! Het zou eigenlijk de onderzijde van het nieuwe 24" apple display moeten zijn. :001_unsure: zie afb. Mijn poging lijkt er nog niet echt op.:sad:

Euh... ik probeer het c4d bestandje van ALLEEN dat gaatjes ding te uploaden maar het bestandje wordt 7,6 MB??

Groet, Richard

Tom 19th October 2009 16:20

1 Attachment(s)
Wel ik geloof dat het king was die hier ooit heeft gezegd dat hij begint met de gaatjes en daar rond de plaat opbouwt om dan uiteindelijk de gaatjes eruit te knippen maar ik ben niet helemaal zeker of het king of iemand anders was

Maar voor wat jij wilt maken zou ik emt een displacement map werken

PeterL 19th October 2009 16:22

4 Attachment(s)
Heel eenvoudig op te lossen en zéker niet met BOO! - Booleans :thumbdown:

In bijlage een tutorial zonder woorden, maar hopelijk duidelijk genoeg.
Hier zijn wel gaten in dezelfde grootte en op eenzelfde afstand gebruikt, maar uiteraard kan je dit toepassen op eender welk formaat en met eender welke vorm.
Eerst plaats je bijvoorbeeld een disk met beperkt aantal onderverdelingen.
Meestal neem ik er 6 of 12.
Die dupliceer je indien nodig ( of je voegt dus andere objecten toe ) en dmv CONNECT maak je dat tot één object.

dmv point to point, maak je overal polygons ( liefst dus quads! ) om zo je “plaat" te maken.
Waar je gaten komen, delete je de polygons.
Dan Optimize en Align normals doen en Extrude.

Randen selecteren en een lichte Bevel opzetten en hopla: je plaat is klaar en in perfecte geometrie die je zo in een HyperNurbs kan planten.

Omdat je soms teveel lijnen in één punt zal bijeenkrijgen ( zie eerste tekening op afbeelding 3 ) kan je die zijde best eerst ook extruderen en DAN PAS een bevel op de rand zetten.

Door die bevels op gaten en rand, krijgt je plaat een veel realistischer uitzicht dan je ooit met Booleans kan krijgen...

Succes,

Peter

PeterL 19th October 2009 16:33

Hmm... terwijl ik zit te typen komen jullie doodleuk weer posten ! :001_unsure:

Richard, doe het zoals ik beschreven heb hierboven, maar doe ENKEL de binnen- of buitenkant ZONDER extrude.
Stop dat in een HyperNurbs object en bevries dat.
DAN pas een extrude en DAN op de randen een bevel plaatsen, anders wordt je model gewoon gruwelijk zwaar en dat is zeker niet nodig.


Peter

Tom 19th October 2009 16:38

en ik zie dat peter ondertussen de methode van met een disk te beginnen heeft uitgelegd ;)

Mando 19th October 2009 16:43

Wow, wow... Peter!
Euh, ik... ga het proberen.
Vanavond ben ik wel weer zoet.

TNX Richard


All times are GMT +2. The time now is 09:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.