C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > RESOURCES > Vragen >>> > Mograph, Hair, Thinking Particles, Sketch and Toon, ...

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 29th June 2013
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default

Dank je Douwe, zeer verhelderend! Deze ga ik zeker onthouden!

@ Roobol: Het was inderdaad mijn intentie om met de timeline te kunnen spelen, dus de oplossing van Douwe past het best in mijn idee. Maar heb ik ieder geval weer wat bijgeleerd.
__________________
Every artist was first an amateur.
Reply With Quote
  #12  
Old 30th June 2013
douwe's Avatar
douwe douwe is offline
Admin Team
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,918
Default

Quote:
Originally Posted by roobol View Post
... kun je hem daarin onzichtbaar maken door de XRef uit te zetten. Je hebt er dan met previz geen last meer van en zet je hem pas bij het renderen weer aan.
Ok, kees. Ik snap wat je bedoelt, en mijn verwachtingen zijn bijgesteld.

Toch lukt het me niet de TP-animatie te doen verdwijnen door de Xref te Disablen.



Ik zou het graag effe aan de praat krijgen om er wat mee te kunnen experimenteren.
Doe ik iets verkeerd ?
Gebruiken we dezelfde versie ? Ik draai R14.042 (Build RC76788) op WIN7 64Bit.

d
Reply With Quote
  #13  
Old 30th June 2013
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,061
Default

Hmm.., ik zit nu op een laptop met R13 waar dit in ieder geval ook niet werkt. Zodra ik weer thuiszit zal ik daar eens naar zien, nog even geduld :-)
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #14  
Old 30th June 2013
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,061
Default

Correctie, in R13 kun je de optie "loaded" uitzetten om de animatie onzichtbaar te maken. Dit alleen na update na de meest recente versie, anders crashed het beestje (OSX 10.8, meest recente update).
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #15  
Old 1st July 2013
douwe's Avatar
douwe douwe is offline
Admin Team
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,918
Default

Even melden :
Xref-Mysterie opgehelderd.

De "Master" Scene moet reeds geSaved zijn vooraleer de Xref wordt aangemaakt.
Dat was gisteren niet het geval.

Zowel de "Enable Object" Checkbox als de "Loaded" Checkbox werken dan zoals je zou verwachten.



d

EDIT : IK VERSPREID ONVOLLEDIGE INFO, CHECK MIJN VOLGENDE REPLY
Reply With Quote
  #16  
Old 1st July 2013
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,061
Default

Hmm..., met de Mac-versie is dat niet nodig; XRefs werken ook in niet-opgeslagen bestanden. Daar was ik waarschijnlijk nooit uitgekomen... :-))
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #17  
Old 1st July 2013
douwe's Avatar
douwe douwe is offline
Admin Team
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,918
Default

Correctie van mezelf.

Inderdaad Kees. Niet-opgeslagen werkt ook.

Uiteindelijk hangt het er vanaf of je de "Relative to Object"-Parameter in de File Tab van de Xref-Options hebt aangevinkt of niet.

Indien deze aangevinkt staat en het master-bestand is nog niet gesaved, dan vindt hij de Reference File niet meer terug nadat je de XRef hebt uitgevinkt.
Dat werkt uiteraard wel met een "Absolute Path".

d
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.