C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > WIPS/FINALS > Advanced Work in Progress (WIP)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th March 2012
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default Fokker DR1 tutorial

Hallo allemaal! Zoals in het Fokker Dr1 topic te lezen is, ga ik beginnen met de tutorial van Pavel. Ik zal proberen jullie via deze WIP op de hoogte te houden van mijn vorderingen.
Waarom nu juist deze tutorial? Ik heb besloten tot deze omdat Pavel een groot aantal technieken erin beschrijft, waar ik veel van kan leren. En omdat vliegtuigen toch een passie van mij is, is dat mooi gecombineerd!

Ik heb niet de illusie dat in dit topic volgende week een kant en klare DR1 staat, maar ik sta wel te popelen om te beginnen!
__________________
Every artist was first an amateur.
Reply With Quote
  #2  
Old 5th March 2012
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,121
Default

Ha nee binnen 1 week zal het niet lukken denk ik.... Maar ik ga dit draadje in de gaten houden. :-)

Peace,
Rich_Art.
__________________
Peace,
Rich_Art.
Reply With Quote
  #3  
Old 6th March 2012
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default

Vanavond de start gemaakt, bezig met de romp. Valt nog niet mee! Maar Pavel laat wel een paar handige trucks zien. Helaas nu de hinderlijke onderbreking van C4D, slapen en werk... ;-)
__________________
Every artist was first an amateur.
Reply With Quote
  #4  
Old 10th March 2012
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default

Helaas, na les nr 6 wordt het gedeelte van de fuselage in een HN gestopt, en wat blijkt? Allemaal dubbele lijnen. (Ook bij isoparms). Uiteraard incremental opgeslagen, dus alle versies in een HN gedaan. Waarschijnlijk vanaf het begin een fout gemaakt. Niet goed = opnieuw, dus CTRL A, DEL, en met frisse moed opnieuw beginnen...
Attached Thumbnails
Hypernurbs on.jpg   Hypernurbs off.jpg   Wireframe.jpg  
__________________
Every artist was first an amateur.
Reply With Quote
  #5  
Old 10th March 2012
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,121
Default

Ja dat ziet er niet goed uit.. Toevallig een extrude gedaan met caps on??

Peace,
Rich_Art.
__________________
Peace,
Rich_Art.
Reply With Quote
  #6  
Old 10th March 2012
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default

Het kan zijn, Pavel demonstreert in korte tijd diverse technieken. Best kans dat er zoiets mis is gegaan. Maar het achterhalen heeft weinig zin, omdat het probleem al bij het begin zit. Helaas vandaag familieverplichtingen, morgen weer aan de slag! :-)
__________________
Every artist was first an amateur.
Reply With Quote
  #7  
Old 10th March 2012
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,121
Default

Ja beter opnieuw en goed dan dagen bezig zijn om de boel te herstellen.

Peace,
Rich_Art.
__________________
Peace,
Rich_Art.
Reply With Quote
  #8  
Old 10th March 2012
PeterL's Avatar
PeterL PeterL is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Location: Schilde
Posts: 3,760
Default

Mmmm... het lijkt me dat je dubbele polygons hebt.
Vermoedelijk heb je dus ergens gedupliceerd of zo en dan geoptimaliseerd ?

Je hebt toch die edges niet geŽxtruded ?

Peter
Reply With Quote
  #9  
Old 10th March 2012
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default

Een aantal edges worden inderdaad ge-extrude in de tutorial, met eerst een offset van 0, om daarna een extra vlak te creeren dmv move. Maar dat is wel een bewuste actie.
__________________
Every artist was first an amateur.
Reply With Quote
  #10  
Old 10th March 2012
Dweemes Dweemes is offline
Admin Team
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,369
Default

inderdaad, maar als je hier 1 keer teveel extrudeert met offset 0 , dan zie je die 2de set dus niet staan...
__________________
dw
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.