C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > Algemeen > De Salon

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 10th May 2012
Remarkable Remarkable is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 353
Default

Er is natuurlijk wel een driver voor, de proccesor draait gewoon, maar dit duidt op slechte ondersteuning. Ter verglijking, de proccesors (intel) in macs worden door apple zelf geupdate, zonder dat je iets hoeft te doen.

Ik vind het trouwens wel vreemd, mijn gts250 die nog maximaal 100 euro is heeft op de hoeveelheid geheugen na niet bepaald een achterstand.:

---------gts 250------ASUS HD7950
Gpu-----738----------900
Shader--1836---------900
Memory-512(512of1024)-1200(3000)

Het lijkt bijna onmogelijk...

Last edited by Remarkable; 26th October 2012 at 23:45.
Reply With Quote
  #12  
Old 26th October 2012
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default

Het is zover, mijn nieuwe speeltje besteld en als het goed is volgende week in huis!

Dit is het geworden:

Intel I7 3930K 6-core 3.2Ghz
32GB Corsair Vengeance 1600
2GB Radeon HD6570
256GB OZC Vertex 4 SSD
3TB Barracuda 7200rpm
Asus Sabertooth X79 motherboard

Ben heel benieuwd hoe deze draait!
__________________
Every artist was first an amateur.
Reply With Quote
  #13  
Old 26th October 2012
Remarkable Remarkable is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 353
Default

Zo he dat zijn flinke specs! Daar mag vrijwel iedereen hier die niet 2 proccesors of miss een xeon ofzo heeft jaloers op zijn ;p

Last edited by Remarkable; 26th October 2012 at 20:57.
Reply With Quote
  #14  
Old 26th October 2012
Wes's Avatar
Wes Wes is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Brooklyn, NY
Posts: 518
Default

Ik werk er wel professioneel op dus niet aangekocht specifiek om met C4D aan
de slag te gaan, dit zijn de specs van de krachtigste van de twee hier.
Attached Images
File Type: jpg Screenshot 2012-10-26 om 21.36.13 copy.jpg (150.2 KB, 18 views)
Reply With Quote
  #15  
Old 26th October 2012
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default

Ook leuk! Quad core?
__________________
Every artist was first an amateur.
Reply With Quote
  #16  
Old 26th October 2012
Wes's Avatar
Wes Wes is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Brooklyn, NY
Posts: 518
Default

2.3GHz quad-core Intel Core i7 processor
(Turbo Boost up to 3.3GHz)
with 6MB shared L3 cache

Maandag was je budget nog maar 1900€, nog even en je hebt genoeg
Reply With Quote
  #17  
Old 26th October 2012
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default

Klopt, dat kost deze set ook, ik had de 2 schermen reeds gekocht. Hij is al besteld en kan hem dinsdag of woensdag geassembleerd afhalen... :-)
__________________
Every artist was first an amateur.
Reply With Quote
  #18  
Old 31st October 2012
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default

En hij is gisteren binnengekomen! Druk aan de slag geweest, alles geinstalleerd, evenals C4D.

Renderen als een beest dat ding! Had ik bij mijn animatie van de spoorwegovergang 23 seconden voor een frame nodig, deze rendert in 2 seconden dezelfde frame. :-)

Maar helaas loop ik wel tegen een probleem aan met de videokaart. Zodra ik Open GL aanvink in C4D, zie ik mijn objecten niet meer in mijn viewport. En dat terwijl de videokaart ruim de vereiste specs overschrijdt.

Het gaat om een Radeon HD 6570 2GB. Heeft iemand ervaring met die kaart of soortgelijke problemen? Uitzetten van Open GL vind ik geen optie, je ziet dan duidelijk mindere textures en materialen. Mijn oude laptop geeft ze momenteel nog beter weer. Drivers heb ik al geupdate, heeft niet geholpen....
Attached Images
File Type: jpg met open gl.jpg (52.8 KB, 3 views)
File Type: jpg zonder open gl.jpg (109.2 KB, 3 views)
__________________
Every artist was first an amateur.

Last edited by Leopard1975; 31st October 2012 at 23:42.
Reply With Quote
  #19  
Old 1st November 2012
Remarkable Remarkable is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 353
Default

Miss blijkt het uit de informatie bij OpenGL capabilities. Zet hier eens een screenshot neer dan kunnen wij die verglijken met werkende videokaarten.

En heb je catalyst controll al, het is een kleine kans, maar misschien gebruikt je c4d je intel graphics. Via catalyst control zou je dat moeten kunnen forceren.

Last edited by Remarkable; 1st November 2012 at 01:08.
Reply With Quote
  #20  
Old 1st November 2012
Dweemes Dweemes is offline
Admin Team
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,369
Default

ik denk dat je hier gewoon te zuinig geweest bent.
allemaal wat moeilijk te vergelijken soms, maar de prijs zegt het soms gewoon duidelijk genoeg.
Jou kaart kost +/- 59 euro.
Ik heb op dit forum al eens uit de doeken gedaan dat ik oorspronkelijk wat krap zat met een kaart van 150 € (HD radeon, maar ben de specs vergeten) en dan gewoon 2 keer GTX 570 gestoken heb.
Sindsdien geen probleem meer.
Normaal ook, want die 2 x gtx 570 bleek dan wat overkill.
(Toen 2 x 400 euro denk ik)
Ik wilde na die vervelende ervaring ( een kaart vervangen na 1 week en je krijgt er niks meer voor) geen risicos nemen en omdat ik een wacom cintiq 22" heb, (die wat extra power vergt) en een 30" met 2560 x 1600 resolutie wilde ik dus zeker zijn.
Vandaar dat ik er nu af en toe 1 gebruik voor GPU renderen.
De andere is dan voor de 2 schermen.
En zelfs dat gaat ook prima.
Maar als je ze even naast elkaar zet: 350 euro (kost nu een gtx570 met slechts 1.28 GB ram) tegenover 59 euro (waar dan al 2 GB ram in zit) het verschil moet ergens in zitten.
Vergeet ook vooral niet dat je op dat kaartje van 59 euro 2 schermen aansluit!

Ik denk dat je hier geen andere keus hebt dan wat zwaarder te monteren.
__________________
dw
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.