C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > RESOURCES > Vragen >>> > Modelleren in Cinema4D

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th August 2012
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default Verkeerde waarde radius?

Hey allemaal,

Ik ben bezig met een tutorial, waarin een fiets gemaakt wordt. Nu loop ik tegen een probleem aan dat c4d verkeerde waarden geeft bij de radius van een tube. De waarden zouden maar een paar cm moeten zijn, maar hij geeft bijna 200cm aan. Ik heb er een cilinder naast geplaatst met ook een radius van 200cm, deze wordt wel goed weergegeven. Hoe kan dit? Of begin ik ondertussen scheel te kijken?

Ik heb de tube verwijderd en een nieuwe geplaatst, maar dat mocht niet baten. C4D opnieuw starten ook niet.
__________________
Every artist was first an amateur.

Last edited by Leopard1975; 29th August 2012 at 21:52. Reason: Op verzoek bestanden verwijderd.
Reply With Quote
  #2  
Old 29th August 2012
olbo's Avatar
olbo olbo is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 967
Default

Ook als ze beiden als 'parent' zijn?
Reply With Quote
  #3  
Old 29th August 2012
cinematic4d cinematic4d is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 239
Default

Je hebt hem waarschijnlijk gescaled in object mode ipv model mode.

Even bij de coordinaten de scale op 1 zetten.

Last edited by cinematic4d; 29th August 2012 at 20:12.
Reply With Quote
  #4  
Old 29th August 2012
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default

Thanks Cinematic, dat was het inderdaad! :-)
__________________
Every artist was first an amateur.
Reply With Quote
  #5  
Old 29th August 2012
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,121
Default

LoL... jaja wie zegt dat C4D eenvoudig is.


Peace,
Rich_Art.
__________________
Peace,
Rich_Art.
Reply With Quote
  #6  
Old 29th August 2012
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default

Hahaha, ik zal de laatste zijn die dat zegt! Maar dit is een mooie warming up voor het CVO... ;-)
__________________
Every artist was first an amateur.
Reply With Quote
  #7  
Old 29th August 2012
Dweemes Dweemes is offline
Admin Team
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,369
Default

Dit is echter wel een verwarrende situatie, je loopt er soms tegenaan.
ik begrijp niet waarom ze hvan het formaat niet gewoon het formaat maken?
Een kubus met ribbe 10 cm is een kubus met ribbe 10 cm, of je dat nu bereikt door een kubus 1 x 1 x 1 te maken en vervolgens met schaal 10 te vergroten of dat je nu een kubus gelijk maakt op ft 10x10x10 zou toch hetzelfde moeten zijn.
__________________
dw
Reply With Quote
  #8  
Old 29th August 2012
Leopard1975's Avatar
Leopard1975 Leopard1975 is offline
Erelid
 
Join Date: Jan 2012
Location: Biddinghuizen, Flevoland
Posts: 891
Send a message via Skype™ to Leopard1975
Default

Ben ik met je eens, dat hadden ze volgens mij best anders weer kunnen geven. Zal vast niet de eerste zijn die daar tegenaan loopt...
__________________
Every artist was first an amateur.
Reply With Quote
  #9  
Old 29th August 2012
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,121
Default

Dat heeft te maken met animatie... Model tool en object tool.
Altijd modelleren in Model tool en animeren in object tool is het devies. Al gebruik ik zelf de object tool eigenlijk nooit.

Als je een object in model tool mode scaled dan blijft de scale van het object 1 zelfs als de groote van het object veranderd.
Als je een object in Object tool mode scaled dan veranderd de scale van het object. De scale weer op 1 terug zetten en je hebt de originele groote weer.

Als je niet de scale animeert dan kun je eigenlijk alles in model tool doen.

Ik meen dat Nigel het destijds eens heeft laten zien in een video tutorial die het verschil goed laat zien.


Peace,
Rich_Art.
__________________
Peace,
Rich_Art.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.