C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > RESOURCES > Vragen >>> > Modelleren in Cinema4D

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th March 2018
pgrooff pgrooff is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 806
Default Ornament maken

Wat is de beste manier om een ornament te maken?

Liever niet met sculpt, maar bijv. in een material of misschiengewoon overtrekken?
Of als het een vector afbeelding is, omzetten naar polygonen en dan extrude?

Zie de post "Referenties voor stucwerk" van PeterL voor ornamenten.

-Pim
__________________
Kijk ook eens op mijn YouTube Channel of mijn Cinema4d Blog.
Reply With Quote
  #2  
Old 7th March 2018
Dweemes Dweemes is offline
Admin Team
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,369
Default

Gewoon de contour van de doorsnede tekenen (en hier kan je hele sets van aankopen) en vervolgens extrude.
Zo worden ze tegenwoordig ook fysiek geproduceerd als ze in kunststof gemaakt zijn.
En vroeger deed men min of meer hetzelfde met plaaster en de juiste mal waarmee dan een lengte werd uitgestreken langs geleidende latten.

Maar van zodra je een liet lineair element tegenkomt zoals een bloemenmotief, dan moet je uiteraard gaan modelleren
__________________
dw
Reply With Quote
  #3  
Old 7th March 2018
Dweemes Dweemes is offline
Admin Team
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,369
Default

https://www.youtube.com/watch?v=3pyL4e2d2TM

zo dus
__________________
dw
Reply With Quote
  #4  
Old 8th March 2018
pgrooff pgrooff is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 806
Default

Bedankt.
En via een texture / material?
__________________
Kijk ook eens op mijn YouTube Channel of mijn Cinema4d Blog.
Reply With Quote
  #5  
Old 9th March 2018
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,776
Default

Via een materiaal kan ook. In dat geval moet je het zwartwit beeld van het ornament als masker gebruiken in een fusions shader en ook als masker in het reflectance kanaal. Het hoogte-effect krijg je als je hetzelfde zwartwit beeld in het displacement kanaal zet.

Zie voorbeeld in bijlage; je vindt veel van dit soort dingen als je op google zoekt naar zbrush alpha.
Attached Images
File Type: jpg plaatje.jpg (45.8 KB, 19 views)
Attached Files
File Type: zip ornament.zip (187.3 KB, 5 views)
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #6  
Old 9th March 2018
pgrooff pgrooff is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 806
Default

Omdat ik de zwart wit gradatie niet zo mooi vind in het ornament, heb ik het plaatje zwart wit gemaakt mbv photoshop.
Daarnaast heb ik het ook in het alpha channel gezet, zodat ik de achtergrond (de plane) niet zie en de Fusion in het color channel uitgezet.

Alleen wordt het door displacement aan de onderkant heel rafelig.

Hoe dit op te lossen?
Zie bijgaande scene.


Attached Images
File Type: jpg ornament pim.jpg (78.8 KB, 37 views)
Attached Files
File Type: zip ornament pim.zip (241.5 KB, 2 views)
__________________
Kijk ook eens op mijn YouTube Channel of mijn Cinema4d Blog.
Reply With Quote
  #7  
Old 9th March 2018
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,776
Default

De grijswaarden zorgen voor een geleidelijke overgang van hoog naar laag in SPD, met zwart-wit is dat direct en dus kartelig.
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #8  
Old 11th March 2018
cuba cuba is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 247
Default

Nu je alles zwart wit hebt gemaakt, heb je eigenlijk maar een plat ornament zonder afrondingen. Teken de contour met splines over en doe een normale extrude, dan ga je geen gekartelde randen meer hebben.
Reply With Quote
  #9  
Old 12th March 2018
Petertje's Avatar
Petertje Petertje is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,323
Default

Misschien heb je hier ook wat aan Pim... en het os helemaal gratis :-)

https://www.sharecg.com/v/64650/gall...4D-Free-Sample
Reply With Quote
  #10  
Old 12th March 2018
Wes's Avatar
Wes Wes is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Earth
Posts: 453
Send a message via Skype™ to Wes
Default

Niemand die van een uitdaging houdt en zegt dat je het ook gewoon kan modelen?
Met deze techniek lukt dat prima:

http://motionworks.net/modelling-a-lego-flame/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.