C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > RESOURCES > Vragen >>> > Modelleren in Cinema4D

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3 Weeks Ago
eenendertig eenendertig is offline
Member
 
Join Date: May 2013
Location: Belgie
Posts: 242
Default Wat is er mis met deze spline?

Hallo,

Ik heb een kaartje gemaakt met heel wat treinsporen als splines. Nu wou ik net een eenvoudige spoorweg erover leggen met een cloner maar dit lukt niet.
Als ik de spoorweg met een nieuwe spline koppel lukt dit perfect. Maar als ik 1 van de vele splines die ik al in mijn project gebruik er in zet loopt het fout.
Ik heb 1 "slechte" spline in het bijgevoegd projectje gezet en 1 g"goede".
Waarom lukt het dus niet met de slechte? Want als ik al de splines opnieuw moet gaan tekenen en linken aan al de treinen ben ik nog wel even zoet.

Groeten
Attached Files
File Type: c4d Spline probleem.c4d (239.1 KB, 4 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 3 Weeks Ago
douwe's Avatar
douwe douwe is offline
Admin Team
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,904
Default

Het verschil is de Scale van je Antwerpen-Barcelona Spline.
die Scale is 33.425. Je andere Spline heeft de standaard scale van 1

Dit kan je fixen door :
- je Antwerpen Spline te selecteren
- de Axis Mode aan te vinken, links in de interface
- onderaan in de Coordinatenmanager de Size op Scale te zetten,
- vervolgens de Scale op 1 te zetten ( in de Coordinatenmanager, NIET in de Attributenmanager )
- tenslotte Axis Mode terug uit te zetten

d
Reply With Quote
  #3  
Old 3 Weeks Ago
eenendertig eenendertig is offline
Member
 
Join Date: May 2013
Location: Belgie
Posts: 242
Default

Danku Douwe,

Ondertussen al een workaround gevonden door gebruik te maken van een splinewrap.
Maar de coordinaten manager op scale zetten is iets wat ik nog nooit gedaan had. Ik vroeg me al lang af hoe ik precies de scale kon bepalen. Beginners zaken die ik nog niet onder de knie heb moet ik hier schaamtelijk bekennen

Maar heel blij dat ik dat nu weet...
Reply With Quote
  #4  
Old 3 Weeks Ago
douwe's Avatar
douwe douwe is offline
Admin Team
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,904
Default

Quote:
Originally Posted by eenendertig View Post
Ondertussen al een workaround gevonden door gebruik te maken van een splinewrap.
Zo hoor ik het graag. Plantrekken is goud waard.

Toch dit nog :
Ook een MoSpline Object kan wonderen doen.
Je kan daarmee ( in Spline Mode) je Barcelona-Spline samplen ( in de Spline Tab).
Vervolgens kan je dan clonen op je MoSpline.
Reply With Quote
  #5  
Old 2 Weeks Ago
pgrooff pgrooff is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 878
Default

Slimme truc, die kende ik ook nog niet.
__________________
Kijk ook eens op mijn YouTube Channel of mijn Cinema4d Blog.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.