C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > RESOURCES > Vragen >>> > Textures/Materials en BodyPaint

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 11th March 2019
Ztef Ztef is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 105
Default

Dat laatste klopt, om 1 of andere reden is de juiste maat in cinema 4d altijd de helft van de maat die het moet zijn. Dus iets van 40x40 cm is dus 20x20.

Dan ben ik verder gewoon benieuwd, wat je verdere uitkomst is met dit? Wat gebeurt er verder, waarom moet het een script zijn en kun je t niet gewoon plaatsen?
Reply With Quote
  #12  
Old 11th March 2019
pgrooff pgrooff is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 853
Default

Quote:
Originally Posted by Ztef View Post
Dat laatste klopt, om 1 of andere reden is de juiste maat in cinema 4d altijd de helft van de maat die het moet zijn. Dus iets van 40x40 cm is dus 20x20.
Ja, ik denk dat je helemaal gelijkt hebt.
Dat lijkt de oplossing!


Quote:
Originally Posted by Ztef View Post
Dan ben ik verder gewoon benieuwd, wat je verdere uitkomst is met dit? Wat gebeurt er verder, waarom moet het een script zijn en kun je t niet gewoon plaatsen?
Ik ben een plugin aan het maken die images in een folder op een iets andere manier plaatst.



Nu is de volgende stap om de "lege" plekken tussen de foto's op te vullen met andere foto's.
De gebruiker definieert deze "lege" plek en geeft aan welke image in dat plane moet komen.
Nu zal de image niet 1 op 1 in de plane passen en zal dus geschaald moeten worden. Natuurlijk het liefst met de correcte ratio.

Iedereen bedankt, Pim
Attached Images
File Type: jpg ratio6.JPG (60.0 KB, 16 views)
__________________
Kijk ook eens op mijn YouTube Channel of mijn Cinema4d Blog.
Reply With Quote
  #13  
Old 11th March 2019
douwe's Avatar
douwe douwe is offline
Admin Team
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,899
Default

Quote:
Originally Posted by Ztef View Post
Dat laatste klopt, om 1 of andere reden is de juiste maat in cinema 4d altijd de helft van de maat die het moet zijn. Dus iets van 40x40 cm is dus 20x20.
Klopt.
Uit de Help :
Quote:
Note that Size symbolizes the axis size and not the expansion of the object itself. For planar projections, the true dimension is the two/fold of the axis length.
succes,
d
Reply With Quote
  #14  
Old 11th March 2019
pgrooff pgrooff is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 853
Default

Helemaal ok nu!

Hier het script.
Code:
import c4d
from c4d import gui, bitmaps

def main():

    c4d.CallCommand(12184) # Texture

    wPlane2 = op[c4d.PRIM_PLANE_WIDTH]/2
    hPlane2 = op[c4d.PRIM_PLANE_HEIGHT]/2
    
    mat = doc.GetFirstMaterial()   
    sha = mat[c4d.MATERIAL_COLOR_SHADER]
    imageFileName = sha[c4d.BITMAPSHADER_FILENAME]

    bm = bitmaps.BaseBitmap(imageFileName)  
    bm.InitWith(imageFileName)
    wImage, hImage = bm.GetSize()
    
    xFactor = wPlane2 / wImage
    newHeight = hImage * xFactor
    
    if (newHeight > hPlane2):
        yFactor = hPlane2 / hImage
        newWidth = wImage * yFactor
        newHeight = hPlane2
    else:
        newWidth = wPlane2

    tag = op.GetTag(c4d.Ttexture, nr=1)     #get second(!) texture tag
    tag[c4d.TEXTURETAG_SIZE,c4d.VECTOR_X] = newWidth
    tag[c4d.TEXTURETAG_SIZE,c4d.VECTOR_Y] = newHeight
    tag[c4d.TEXTURETAG_POSITION] = c4d.Vector(0,0,0)

    c4d.CallCommand(12298) # Model    
    c4d.EventAdd()
    
# Execute main()
if __name__=='__main__':
    main()
__________________
Kijk ook eens op mijn YouTube Channel of mijn Cinema4d Blog.
Reply With Quote
  #15  
Old 11th March 2019
Ztef Ztef is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 105
Default

@douwe Ah ja dat was het ja. Thanks.

Oke, ja dat gaat iets verder dan ff plaatje inladen en schalen he :P
Reply With Quote
  #16  
Old 11th March 2019
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,876
Default

Blij dat het gelukt is en dank voor het posten van het definitieve script, zeer leerzaam.
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #17  
Old 11th March 2019
pgrooff pgrooff is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 853
Default

Ik heb ook weer een hoop geleerd, dus vandaar.
__________________
Kijk ook eens op mijn YouTube Channel of mijn Cinema4d Blog.
Reply With Quote
  #18  
Old 13th March 2019
douwe's Avatar
douwe douwe is offline
Admin Team
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,899
Default

yep. werkt netjes.


( zou leuk zijn als je de eerste texture tag vervolgens ook meteen verwijdert)
Reply With Quote
  #19  
Old 14th March 2019
pgrooff pgrooff is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 853
Default

Ja, het kan veel mooier.
NB regels c4d.CallCommand(12184) # Texture en c4d.CallCommand(12298) # Model kan je weglaten. Deze zijn niet nodig.
__________________
Kijk ook eens op mijn YouTube Channel of mijn Cinema4d Blog.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.