C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > WIPS/FINALS > Advanced Work in Progress (WIP)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #41  
Old 3rd January 2016
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,064
Default

diegene die willen spelen

https://www.wetransfer.com/downloads...3085740/c8caa3

thx
__________________
2,66ghz 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R20 Broadcast + VRAY 3.6
www.macobsession.be
Reply With Quote
  #42  
Old 3rd January 2016
ichi.one ichi.one is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: behind a mac
Posts: 804
Default

je scene rendert hier gewoon (op mac in R15), zonder problemen maar
moest wel de 2 'wit top' elementen uitzetten, die staan voor je camera en dan rendert alles zwart
eens die uitgezet was er geen enkel probleem

ik hoop van niet maar ik ben bang dat stefan morgen je hetzelfde gaat vertellen en dat het geen vray probleem
is maar een conflict met een andere plugin software of videokaart, RAM etc...
__________________
Website / Flickr
Reply With Quote
  #43  
Old 5th January 2016
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,064
Default

blijkbaar mogen er geen SSS shaders op tags gebruikt worden!
ook was er een probleem met carpaint zonder flakes.

moet het zelf allemaal nog bekijken. camera angle was blijkbaar niet correct, de bedoeling is dat de witte vlakken (spots) blijven, en de camera er tussen.
__________________
2,66ghz 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R20 Broadcast + VRAY 3.6
www.macobsession.be
Reply With Quote
  #44  
Old 8th January 2016
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,064
Default

Beste,

Hoe maak ik een goede BUMP in VRAY, ik kan niet de speciale BUMP shader gebruiken, omdat ik de andere specs ook nodig heb.

Ik had zelf een katoen texturen gemaakt, maar in cinema render kon ik dit makkelijk renderen, zodat je deze kon zien. In VRAY heb ik andere parameters, bias scale enz. Hoe fix ik dit?

Tis de bedoeling dat je up-close katoen texturen kan zien, je weet wel, als je een t-shirt onder de loep bekijkt, streepje, puntje enz.

Ik hoop met de rest, verder te kunnen . Heb ne hele boterham gekregen van Stefan, om te testen pff
__________________
2,66ghz 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R20 Broadcast + VRAY 3.6
www.macobsession.be
Reply With Quote
  #45  
Old 8th January 2016
Cinemike's Avatar
Cinemike Cinemike is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Deepest Saxony, Germany
Posts: 673
Default

Actually, the bump channel in Vray works well and a lot like with AR, if you remember one big difference: in AR, black goes down (makes dents), in Vray black goes up (makes hills).
This always makes me dizzy when switching between AR and Vray.
__________________
Cinema4D R20 & VrayforC4D 3.7
Reply With Quote
  #46  
Old 8th January 2016
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,064
Default

hier mijn nieuwe skin shader, gerenderd met de VRAY engine :-)
Tevens ook mijn eigen licht setup gebruikt, met zeer fijne noise.

Het gezicht heeft nog iets te veel spec, maar dat is een easy-fix.
Voor de SSS heb ik deze moeten gebruiken in de Adv. material tab omdat deze alleen werkt met "tags" of "hele objecten" de speciale SSS shader werkt dus ALLEEN met volle objecten en niet met tags! Daarom crashte hij steeds.

Vindt het resultaat zeer realistisch, beter dan ervoor in ieder geval, maar kan niet zeggen waardoor het komt, (wat er anders is) ma swat.
Attached Images
File Type: jpg SKIN_FINAL_OK.jpg (272.5 KB, 17 views)
__________________
2,66ghz 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R20 Broadcast + VRAY 3.6
www.macobsession.be
Reply With Quote
  #47  
Old 9th January 2016
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,064
Default

Vraagje, ik heb een scène met een object zonder texturen. De achtergrond is leeg. Als ik dit render met lichten uit, renderdt dit volledig zwart. Klopt ook, want er is geen licht. Maar dat duurt 8min, hoe versnel ik dit?

Heb al verschillende presets gebruikt, maar allemaal 8 min!
Zelfs een klein stukje, duurt even lang?

Doe ik de lichten aan, en render dan, duurt dit ook 8 min.

Het stukje dat blijft hangen is Vray Building static rascast accelerator

Wil een avond sfeer maken, juist niet zwart. Met iso, schutter bepaal je ook het licht, maar wil het realistisch proberen, dus niet iso 10 :-). Met een foto is het altijd vol te licht, ook al is die foto zwart met blauwtonten. Iemand een idee voorbeeldje van een scène?

Hoe kan je de presets terug org. maken? Moet ik dan alles terug installeren, of is er ergens een mapje?
__________________
2,66ghz 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R20 Broadcast + VRAY 3.6
www.macobsession.be

Last edited by MacObsession; 9th January 2016 at 08:25.
Reply With Quote
  #48  
Old 9th January 2016
ichi.one ichi.one is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: behind a mac
Posts: 804
Default

als je Vray Building static rascast accelerator het grootste deel van de 8min. is dan doe je toch wat mis in scene of instellingen, wij hebben hier scenes die zijn 1,5gigabyte als c4d files en die duren geen 8min.
dit heeft ook niks met je lichten te maken, dit heeft te maken met het ombouwen
van de file van c4d naar vray

hoe slaag je er in de presets te over schrijven, heb ik nog nooit gehad
presets staan in de maxon plugin > vray map in je systeem library als ik me niet vergis

best met je vragen naar het c4dforvray forum gaan gaat je beter geholpen zijn
__________________
Website / Flickr
Reply With Quote
  #49  
Old 9th January 2016
Wes's Avatar
Wes Wes is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Brooklyn, New York
Posts: 455
Send a message via Skype™ to Wes
Default

Uit mijn ervaring komt dat van een hoog aantal polygons e/o subdivisions..

Voor sommige materials is het beter dat je met triangles werkt in vray maar heb al gemerkt dat de combinatie tri/poly de boel ook serieus kan doen vertragen in eenzelfde scene.
Reply With Quote
  #50  
Old 9th January 2016
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,064
Default

Zijn allemaal cubes, spline's, tis die huifkar 'gipsy' zijn wel wat hybernurbs gebruikt, voor onderstel, en zeil. Het zwaarste moet nog komen, binnenkant en details. Preset overschrijven is kinderspel, het knopje staat zeer ongemakkelijk, en klik daar altijd op ipv presets te openen. Zo pas je die dus heel makkelijk aan, en overschrijf je die.

Instelling zijn fast preview van Stefan
__________________
2,66ghz 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R20 Broadcast + VRAY 3.6
www.macobsession.be
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.