C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > WIPS/FINALS > Advanced Work in Progress (WIP)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #41  
Old 5th February 2016
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,066
Default

Bedankt! Maar ken niks van Xpress

Ik had daar een bestandje zien in zitten, maar werkt dit dan met vray??
Hartelijk dank, maar ga hem zelf wel snel doen. Zijn niet zo heel veel cube's, die 15min, zal het hem niet maken.

Heb jij no ideeŽn om er meer sfeer in te krijgen?

Dacht nog wat kussen vooraan in het grass?

Wil ik ne gloed van binnen te zien krijgen, moet ik nog aan tweaken.
VRay licht zijn niet zo eenvoudig, vindt ik.
__________________
2,66ghz 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R20 Broadcast + VRAY 3.6
www.macobsession.be
Reply With Quote
  #42  
Old 5th February 2016
Rupart's Avatar
Rupart Rupart is offline
Moderator
 
Join Date: May 2009
Location: Eindhoven
Posts: 697
Default

In dit geval hoef je niet veel van Xpresso te weten, dat heeft Douwe al voor je gedaan Gewoon je objecten vervangen onder de nul en je textuur erop, voila! Dit werkt gewoon met Vray, staat er los van.

Voor de sfeer zou je verwachten dat het licht van rechts komt, zo wordt het gezicht van de dame zichtbaar en krijg je een mooie schaduwwerking en meer diepte.

Vray lichten zijn toch niet zo lastig, een spot van rechts en voor de kaarsen een kleine area light. Speel ook eens met de kleur, een meer oranjeachtige tint maakt het prentje wat warmer. Succes!
__________________
Cinema 4D Studio R18 + Vray3.4
Reply With Quote
  #43  
Old 5th February 2016
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,066
Default

Ja, dat zou je denken! Ik heb op een lege scene dit gedaan, en werkt perfect.
Mooi glas en oranje gloed. Ik kopie/paste dit en render met de andere lichten, en dag gloed, oranje licht en mooi glas. Alles wordt zwart en gloed verdwijnt volledig. Dus ja. Wil dus het mooi laten branden, maar heb altijd een plak effect, je weet wel, waar licht glas raakt, heb je een andere kleur. Dat lukt me niet zo. Had een tutorial gevonden van gloed met vray, in het luminus kanaal, maar geen effect.

Heb nu de lichten verandert, maar ik gebruik nooit fake licht, er zijn de twee lantaarns, de binnenverlichting, en nu ook een zon dacht ik en een HDRI dome.
Daarbij 1 model spot (Softbox)

Heb je het kleine afbeeldingke gezien?
__________________
2,66ghz 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R20 Broadcast + VRAY 3.6
www.macobsession.be
Reply With Quote
  #44  
Old 5th February 2016
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,066
Default

hoe kan je een HDRI laden in environment (render settings) en deze volledig laten zien?
Hij vergroot altijd een stuk, hoe kan ik alles te zien krijgen?
__________________
2,66ghz 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R20 Broadcast + VRAY 3.6
www.macobsession.be
Reply With Quote
  #45  
Old 5th February 2016
ichi.one ichi.one is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: behind a mac
Posts: 804
Default

HDRI best niet in Env. laden, dat is iets uit een oude vray versie
HDRI's laat je in je lights Area > dome > texture

http://www.peterguthrie.net/blog/201...i-c4d-tutorial
__________________
Website / Flickr
Reply With Quote
  #46  
Old 5th February 2016
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,066
Default

ok, hoe kan ik depth of field wijzigen?

Kan dit nog met de cinema voorkeuren - > camera ? Heb hierop wel VRay tag hangen. Maar kan nog steeds depte of field in de normale C4d settings wijzigen. Het zou iets scherper moeten, of moet ik met diafragma en sluitertijd spelen, om het scherper te krijgen?

heb weer licht settings getweaked, zit nu terug aan 18GB aan RAM, nodig voor een simpele preview pff.
Tis ne geheugen vreter zene :-) Zijn dit louter alpha's die hiervoor zorgen? Mijn settings staan super laag.
Nog tips om geheugen te sparen? Had gelezen dat hij niet graag jpeg's slikt, omdat deze gecompriserd zijn, helpt het deze omzetten naar TIFF?

mijn houttexturen is wel geavanceerd geworden en bestaat uit verschillende lagen enz. Dit ne killer zeker?
thx
__________________
2,66ghz 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R20 Broadcast + VRAY 3.6
www.macobsession.be

Last edited by MacObsession; 5th February 2016 at 18:46.
Reply With Quote
  #47  
Old 5th February 2016
ichi.one ichi.one is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: behind a mac
Posts: 804
Default

depth of field in je vray camera tag in 2de tab aanzetten
dof regel je zoals bij echte camera met je f-stop
__________________
Website / Flickr
Reply With Quote
  #48  
Old 5th February 2016
ichi.one ichi.one is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: behind a mac
Posts: 804
Default

jpg zonder compressie gebruiken, tiffs kan ook
geen te grote files als texture en geen mip/sat gebruiken vray regelt dit zelf
en is anders dubbel op

maar ik blijf erbij 18giga voor die scene is way too much
er duidelijk nog wat mis in je file
__________________
Website / Flickr
Reply With Quote
  #49  
Old 5th February 2016
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,066
Default

thx, ik pas zoveel mogelijk info toe

ga nog overal tags zetten

kan ik makkelijk de jpegs automatisch laten vervangen naar tiffs om moet dit manueel gebeuren?

Het rare van de zaak, als ik een stukje render 1/3 vraagt dit evenveel geheugen als een volledige scene!
__________________
2,66ghz 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R20 Broadcast + VRAY 3.6
www.macobsession.be
Reply With Quote
  #50  
Old 5th February 2016
ichi.one ichi.one is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: behind a mac
Posts: 804
Default

al render je maar 1mm de volledige file : geometrie+texturen wordt omgezet naar vray
Dus in zijn geheugen staat bij het renderen de c4d file + vrayfile + alle layers in 32bit
dat is bij puur c4d renderen niet anders de c4d file + de omgezette file naar de render c4d-engine + de renderlayers (weet niet of die bij c4d ook in 32bit staan)

ik heb geen weet van een automatische methode om jpg / tiff te vervangen
in textures
maar verwacht daar geen grote dingen van quasi RAM verbruik.
Dit is volgens mij niet waar het RAM verbruik bij jou zit
hoe groot zijn die texturen/aantal pixels die je gebruikt ?
__________________
Website / Flickr
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.