C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > RESOURCES > Vragen >>> > Belichting en renderen in Cinema4D

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th March 2010
Playmade_be Playmade_be is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 10
Default Distortion/Artefact bij het renderen

Bij het uitrenderen van mijn animatie heb ik steeds een lichte vorm van distortion, onzuivere plekken/ polygonen? die er niet horen te zijn.
Kan iemand mij helpen? zie bijlage.

Alvast bedankt,
Tommy.
Attached Images
File Type: jpg strange render distortion.jpg (8.5 KB, 18 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 5th March 2010
Playmade_be Playmade_be is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 10
Default

oh, nog even bij vermelden, dat dit geen compression artifact is, ik output TIF,PSD..
Reply With Quote
  #3  
Old 5th March 2010
PeterL's Avatar
PeterL PeterL is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Location: Schilde
Posts: 3,654
Default

Hallo en welkom op het forum.

Misschien even een wireframe posten en/of ook een grotere render.
Met welke renderinstellingen werk je?
Render het ook eens als een still.

Peter
__________________
http://www.lembrechtsart.be
CINEMA4D R19 Visualize + SplinePatch + SurfaceSPREAD
Reply With Quote
  #4  
Old 5th March 2010
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,092
Default

Hoi en welkom in de Lounge.

Het is inderdaad lastig zeggen wat er mis is zonder een wire of een scene.
Dus graag een wire uploaden en/of een c4d file.

Peace,
Rich_Art.
__________________
Peace,
Rich_Art.
Reply With Quote
  #5  
Old 5th March 2010
Playmade_be Playmade_be is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 10
Default

hoi,

merkwaardig, 1 frame (current frame) uitrenderen geeft geen probleem (ook TIFF, PSD)

Ik render met Global illumination:

IR camera animation
diffuse depth: 1

Stoch. Samples: low
Record density: low
interpolation method: least squares
smoothing: medium
oversampling: weak

Ambient occlusion
max ray length 50 m
Accuracy 50%
max samples 64
evaluate transparency: on
self shadow only

afmetingen:
SD video : 1024 576
TIFF PSD
met alpha layer

hoe render ik een wireframe?
Reply With Quote
  #6  
Old 5th March 2010
PeterL's Avatar
PeterL PeterL is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Location: Schilde
Posts: 3,654
Default

Quote:
hoe render ik een wireframe?
In je rendersettings “cellrender" aanvinken.
Wel je HyperNurbs uitzetten, anders wordt het een zwarte wolk

Je kan ook gewoon een screenshot ( zet je viewport op display>Gouraud shading lines ) posten als je wil.

Peter
__________________
http://www.lembrechtsart.be
CINEMA4D R19 Visualize + SplinePatch + SurfaceSPREAD
Reply With Quote
  #7  
Old 5th March 2010
Playmade_be Playmade_be is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 10
Default

screenshot hoofd.jpg

in bijlage screenshot van het hoofdje, het gebeurd steeds op het hoofdje, dus daar zit ergens het probleem.
Het hoofdje roteerd in zijn geheel. de oogjes en de mond zijn gemodelleerd d.m.v. boole.
Reply With Quote
  #8  
Old 5th March 2010
Playmade_be Playmade_be is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 10
Default

Compleet figuurtje.jpg

zie hier het complete figuurtje, de borstkast heeft een BULGE zou een probleem kunnen zijn (de bulge stop ter hoogt/halverwege zijn hoofdje)?

Is er een manier de bulge om te zetten in een definitieve vorm? zodat de bulge niet nodig is?....
Reply With Quote
  #9  
Old 5th March 2010
PeterL's Avatar
PeterL PeterL is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Location: Schilde
Posts: 3,654
Default

Kan je die objecten ( romp en armen ) niet afknippen door de polygons te deleten nét in het hoofd ?
Je hebt ook een heel dichte mesh lijkt me. Door die vervormer op een HyperNurbs ( denk ik toch ? ) zou dat misschien wel problemen kunnen geven en zeker bij een animatie lijkt me je mesh ook veel te fijn. Rendertijden zullen wel minderen als je die objecten wat “kalmeert"...

Peter
__________________
http://www.lembrechtsart.be
CINEMA4D R19 Visualize + SplinePatch + SurfaceSPREAD
Reply With Quote
  #10  
Old 5th March 2010
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,092
Default

Is dit een wire zonder HN??

Peace,
Rich_Art.
__________________
Peace,
Rich_Art.
Reply With Quote
Reply

Tags
animatie, artefacts, distortion, probleem, renderen

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.