C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > Beginner hoekje - Beginner Corner > Beginners forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th November 2012
Guus's Avatar
Guus Guus is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 27
Default Beginners vragen

Beste C4D-ers,

als beginner in C4D heb ik een paar vragen. Mijn "oude" PC is eigenlijk
aan vervanging toe. Nu loop ik al een tijdje met het idee over te stappen naar
OSX. Dus wordt het of een iMac of een Mac Book in combinatie met een scherm.
De laatste heeft mijn voorkeur omdat je dan niet aan plaats gebonden bent.
Mijn vraag: is een Mac Book, de laatste versie met Retina Display, zwaar genoeg voor werken met C4D R14

Volgende vraag: ik zie op internet wel eens screendumps van C4D waar je in het scherm kunt zien hoeveel polygonen
enz. een scene of object heeft.
Hoe stel je dat in, ik kan het niet vinden.

groet,

Guus
Reply With Quote
  #2  
Old 4th November 2012
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,100
Default

Betreft je MAc dat weet ik niet. Heb geen Mac. :-)

Betreft je andere vraag, zie screenshot.

Attachment 8643


Peace,
Rich_Art.
__________________
Peace,
Rich_Art.

Last edited by Rich_Art; 12th March 2015 at 15:11.
Reply With Quote
  #3  
Old 4th November 2012
Guus's Avatar
Guus Guus is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 27
Default

Thanks

Dit geeft dus info over de scene of object. Maar je krijgt het dus alleen op deze
manier. Is er ook de mogelijkheid om dit constant in beeld te houden ?
Reply With Quote
  #4  
Old 4th November 2012
Dweemes Dweemes is offline
Admin Team
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,369
Default

ga naar "attributes window" >kies view mode > HUD tab, daarin stel je in wat je in de Head Up Display wil zien.
__________________
dw
Reply With Quote
  #5  
Old 4th November 2012
Guus's Avatar
Guus Guus is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 27
Default

Dat is hem, bedankt.
Reply With Quote
  #6  
Old 4th November 2012
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,100
Default

Of ALT+V. :-)

Peace,
Rich_Art.
__________________
Peace,
Rich_Art.
Reply With Quote
  #7  
Old 4th November 2012
PeterL's Avatar
PeterL PeterL is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Location: Schilde
Posts: 3,744
Default

Hey Guus, wat die MacBook Pro betreft, moet je niet bang zijn. Die dingen zijn zeker capabel om Cinema en andere grafische toepassingen vlekkeloos te draaien. De nieuwe hebben blijkbaar ook Flash geheugen i.p.v. een harde schijf, wat ook weer veel sneller is.

Neem wel nooit de lichtste versie, want die heeft een mindere grafische kaart.

Beetje pep-talk ? :
Quote:
The 15-inch model has a phenomenal display — and a GPU to match. The NVIDIA GeForce GT 650M graphics processor based on next-generation Kepler architecture with 1GB of dedicated video memory provides up to 60 per cent faster graphics performance than any notebook we’ve ever made.4 And it delivers enough power to drive the amazing five-million-pixel Retina display as well as two external displays. All while making the most graphics-intensive tasks — like rendering HD video and editing RAW photography — fast, easy and incredibly fluid.
Succes !

Peter
__________________
http://www.lembrechtsart.be
CINEMA4D R19 Visualize + SplinePatch + SurfaceSPREAD
Reply With Quote
  #8  
Old 4th November 2012
samuel samuel is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Belgie, Sint-Niklaas
Posts: 47
Send a message via MSN to samuel
Default

Wat betreft je mac vraag. Alle Imac's en macbook pro's zijn perfect bruikbaar voor cinema4d, natuurlijk hoe meer je er aan geeft hoe sneller je renders waarschijnlijk ook zullen zijn. Ik werk zelf op een imac met volgende specs:

Op mijn werk heb ik een gelijkaardige imac maar dan met een i5 processor. Opzich is er weinig verschil, behalve bij het renderen aangezien je bij een i7 acht render buckets hebt in plaats van vier.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Schermafbeelding-2012-11-04-om-15.04.24.jpg
Views:	234
Size:	50.5 KB
ID:	8645  
Reply With Quote
  #9  
Old 4th November 2012
Guus's Avatar
Guus Guus is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 27
Default

Ik kwam vanmiddag een review tegen van de MacBook Pro.
Daarin werd vermeld dat niet alle programma's goed worden weergegeven op het Retina scherm. Een voorbeeld: Office.

Heeft iemand ervaring met gebruik van C4D op een Retina scherm...?
Reply With Quote
  #10  
Old 4th November 2012
Kumeling's Avatar
Kumeling Kumeling is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Ghent
Posts: 39
Default

Wes werkt op een Retina scherm, c4d werkt denk ik prima bij hem.
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.