C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > Wedstrijden / Challenges > Kleine Wedstrijden

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th March 2014
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,776
Default Snelmodelleren #13– Speed Modelling #13

Iets waar iedereen wel een referentieobject voor bij de hand heeft, en bureaulamp.

Maximum modelleertijd: 3 uur; werp voor de regels eventueel nog eens een blik op http://www.c4dlounge.eu/forum/showthread.php?t=6253

Post een klei render en draadmodel (met eventueel tussenversies) in deze draad.

Veel plezier en succes.
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #2  
Old 7th March 2014
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,776
Default

Something for which presumably everybody has a reference object at hand, a desk lamp.

Maximum modelling time: 3 hours; for the rules maybe have another peek at http://www.c4dlounge.eu/forum/showthread.php?t=6253

Post a clay render and wireframe (with eventually intermediate versions) in this thread.

Lots of fun and success.
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #3  
Old 8th March 2014
Z&O Z&O is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 35
Default Z&O's lampje

Eerste keer dat ik deelneem aan een speedmodelling task, zeg maar wat jullie ervan denken. Ik ben echt een beginner in modelling, feedback is welkom! Ik weet niet hoe je een draadmodel moet opslaan, vandaar gewoon een printscreentje genomen Totale werktijd: 2 uur en 12 minuten.

Groetjes!

Z&O

Click image for larger version

Name:	LAMP_klei0001.jpg
Views:	138
Size:	52.9 KB
ID:	10757 Click image for larger version

Name:	lamp_draadje.jpg
Views:	140
Size:	113.2 KB
ID:	10758 Click image for larger version

Name:	LAMP0001.jpg
Views:	139
Size:	58.2 KB
ID:	10759
Reply With Quote
  #4  
Old 8th March 2014
douwe's Avatar
douwe douwe is offline
Admin Team
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,884
Default

Een goed begin geeft moed en zin, Zeno !! Ziet er aardig uit voor een eerste keer.

Een eenvoudige manier om een draadmodel te renderen is door in de Rendersettings “Cell-Render" aan te zetten in het Effect menu. Vink daarin dan ook even Edges aan.

Als je een search doet op het woord "wireframe" stoot je op wel meer topics waarin draad-truuks en -alternatieven aan bod komen, met "Sketch & Toon" bijvoorbeeld.

succes,
d
Reply With Quote
  #5  
Old 8th March 2014
Petertje's Avatar
Petertje Petertje is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,323
Default

Mooi gemaakt Zeno. Je had nog tijd over om er een rond snoer aan te maken (eventueel
ook aan de voet). Maar knap werk hoor! Ik krijg er ook weer zin in om mee te doen :-).
Reply With Quote
  #6  
Old 8th March 2014
Petertje's Avatar
Petertje Petertje is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,323
Default

Iets minder dan 3 uur en het voorbeeld stond in de DonaldDuck :-).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Lampje cel.jpg
Views:	116
Size:	211.4 KB
ID:	10760   Click image for larger version

Name:	Lampje klei.jpg
Views:	114
Size:	88.6 KB
ID:	10761   Click image for larger version

Name:	Lampje tex.jpg
Views:	127
Size:	198.9 KB
ID:	10762  
Reply With Quote
  #7  
Old 12th March 2014
Cinemike's Avatar
Cinemike Cinemike is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Deepest Saxony, Germany
Posts: 633
Default

Modeling time was around 2 hours. I will add a rendered model later, to make more sense

Done. Maybe I will find more time for it later
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dlamp-wire.JPG
Views:	104
Size:	30.2 KB
ID:	10785   Click image for larger version

Name:	dlamp-wire2.JPG
Views:	94
Size:	30.0 KB
ID:	10786   Click image for larger version

Name:	dlamp-clay.JPG
Views:	99
Size:	24.4 KB
ID:	10787   Click image for larger version

Name:	desklamp1b.jpg
Views:	100
Size:	62.0 KB
ID:	10796  
__________________
Cinema4D R19 & Corona (Public Beta)

Last edited by Cinemike; 14th March 2014 at 19:51.
Reply With Quote
  #8  
Old 12th August 2018
pgrooff pgrooff is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 806
Default

Hier mijn bureaulamp.
Ruim binnen de tijd.

Wel een vraag.
Ik gebruik standaard eigenlijk altijd Global Illumination mbv GSG HDR Studio, maar ik weet eigenlijk niet hoe ik dat in een donkere setting moet gebruiken.
Bijv. in bijgaande scene, geeft de lamp licht (zie schaduw), maar is niet zichtbaar door de hdr?
Ik heb al geprobeerd de Brightness op 0% te zetten.

Dus, hoe kan ik global illumination gebruiken in een donkere omgeving met maar 1 lamp?


Er is trouwens ook heel veel noise, die er niet beter op werd toen ik de sample distance van 25 op 5 zetten.
Wat kan ik nog meer doen?



Attached Images
File Type: jpg #13 Bureaulamp v02.jpg (125.8 KB, 51 views)
File Type: jpg #13 Bureaulamp v02 cell.jpg (48.3 KB, 24 views)
File Type: jpg #13 Bureaulamp v02 klei.jpg (113.6 KB, 24 views)
__________________
Kijk ook eens op mijn YouTube Channel of mijn Cinema4d Blog.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.