C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > RESOURCES > Vragen >>> > Mograph, Hair, Thinking Particles, Sketch and Toon, ...

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th September 2014
Nieuwus's Avatar
Nieuwus Nieuwus is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2012
Location: Nederhorst den Berg
Posts: 974
Default Cloner choose object werkt niet??

Hallo allemaal,

Voor mijn nieuwe project wil ik een grasveld aanleggen en heb daarom een (gratis) plugin gedownload voor vray om gras te genereren.
Werkt allemaal erg goed en ziet er mooi uit alleen als ik het oppervlak wil kiezen waar het gras op geprojecteerd moet worden blijft het niet binnen de randen van het object.

Ik kreeg dus het idee om dit na te maken met cloners en een random effector, daar is tenslotte die plugin ook mee gemaakt alleen net ingewikkelder.

Nou heb ik precies hetzelfde probleem als ik in Cloner een object wil kiezen waar de sprieten niet buiten mogen komen.

Iemand een idee hoe dit op te lossen is?
Sommige hebben er ook last van met de plugin maar andere weer niet.

Heb even de file van mijn poging erbij gedaan.

En dit is overigens de Plugin die ik heb gebruikt, misschien kennen jullie m al.
http://boskolazovic.blogspot.nl/2013...a-4d-vray.html
Attached Files
File Type: c4d Models_0002.c4d (166.9 KB, 5 views)
__________________
Cheers!
Jarno
-----------
facebook.com/PrivatePolygon
privatepolygon.nl

Last edited by Nieuwus; 29th September 2014 at 23:39.
Reply With Quote
  #2  
Old 29th September 2014
Nieuwus's Avatar
Nieuwus Nieuwus is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2012
Location: Nederhorst den Berg
Posts: 974
Default

Wat gek, ik denk dat het aan de "box" grootte van de random deformer ligt oid..
__________________
Cheers!
Jarno
-----------
facebook.com/PrivatePolygon
privatepolygon.nl
Reply With Quote
  #3  
Old 29th September 2014
Genie's Avatar
Genie Genie is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 739
Default

tsja de random effector doet zn werk keurig ...hij verplaatst het prima random.....maar je wil het natuurlijk op de cylinder houden
probeer de cylinder fallof dat moet het aardig binnen de perken houden

of een shader effector...
Reply With Quote
  #4  
Old 30th September 2014
douwe's Avatar
douwe douwe is offline
Admin Team
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,918
Default

idd, zoals genie zegt.

1 :
- De clones worden correct op de punten van je disc aangemaakt, maar vervolgens verschuift de Random Effector hun positie waardoor sommige aan de geometrie ontsnappen.
- Je kan best een 2de Effector ( Plain ) toevoegen, waarmee je met de FallOff alle overbodige grassprietjes onzichtbaar maakt ( Scale -1 ).

In bijlage een voorbeeldje.
Ik heb daarin trouwens de Distribution van de Cloner op Surface gezet, dan hoef je met je Random Effector de grassprietjes eigenlijk niet eens te herpositioneren.

2 :
Er is intussen een recentere versie van die grass kit :
http://boskolazovic.blogspot.nl/2014...ss-kit-v2.html
Attached Files
File Type: c4d d-grassprietjes.c4d (250.9 KB, 4 views)
Reply With Quote
  #5  
Old 30th September 2014
Nieuwus's Avatar
Nieuwus Nieuwus is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2012
Location: Nederhorst den Berg
Posts: 974
Default

Bedankt!
Bij de surface distribution heb ik ook geeneens stil gestaan.
Maar als ik het goed begrijp is deze methode alleen met de standaard geometrische objecten toe te passen?
Ik dacht dus even d.m.v. van dat vakje waar je je object in kan slepen, daar m'n eigen patroon in te doen, en dat dan zo het gras zich beperkt tot dat object (is het nog te volgen:P) maar dat heb ik dus helemaal mis?
Zo zou het in die plugin namelijk wel moeten werken.

K speel zelf helemaal nooit met effectors en cloners dus 't is allemaal wat nieuw
__________________
Cheers!
Jarno
-----------
facebook.com/PrivatePolygon
privatepolygon.nl
Reply With Quote
  #6  
Old 30th September 2014
douwe's Avatar
douwe douwe is offline
Admin Team
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,918
Default

In het FallOff-lijstje zit er een "Source"-optie, waarmee je zelf de geometrie kan definiŽren op basis waarvan de FallOff gebeurt.

Daarnaast is het wellicht nog een stuk handiger om de clone-distributie te controleren door te clonen op een Polygon Selection.
Als je dat met Surface-distributie doet is, zoals gezegd, de Random Positionering overbodig, en heb je dus vrij precieze controle over de begrenzingen van je grasperkjes.
Reply With Quote
  #7  
Old 30th September 2014
Nieuwus's Avatar
Nieuwus Nieuwus is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2012
Location: Nederhorst den Berg
Posts: 974
Default

Ah ik denk dat ik het snap! bedankt voor de uitleg, vanavond even kijken of het me gaat lukken
__________________
Cheers!
Jarno
-----------
facebook.com/PrivatePolygon
privatepolygon.nl
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.