C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > RESOURCES > Vragen >>> > Animatie, Dynamics

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th August 2011
Iwonder3Dart Iwonder3Dart is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 16
Question 30fps naar 60fps ?

Hallo Idereen

Ik ben bezig met het renderen van mijn animatie

Ik ben een paar scenes aan het renderen op 60fps (alles op jpg)

Ik heb mijn frames verdubeld in cinema 4D.

Ik heb het nodig zo dat ik mijn animatie kan versnellen en vertragen zonder kwaliteit te verliezen.

Mijn vraag is de volgene

ik heb een theorie

Ik heb bv 500f aan 30fps ik verander het in projects settings (60fps) van cinema 4D.

Het wordt 1000f aan 60fps.

wat ik zie is dat mijn f en mijn fps zijn verdubeld.

wat meer tijd neemt om te renderen.

Ik was aan het denken om mijn animatie op 30fps te renderen en dan mijn 500f te dupliceren.

En zo 1000f te hebben en dan de 30fps naar 60fps te veranderen met premier of after effects.

Of gewoon met een programa de f en de fps te veranderen en te verdubelen.

zou het lukken ?

Is er een manieer om het doen ?

Is het een juiste benadering ?

Dank u bij Voorbaat.

Last edited by Iwonder3Dart; 25th August 2011 at 12:21.
Reply With Quote
  #2  
Old 25th August 2011
Tom's Avatar
Tom Tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 864
Default

Volgens mij klopt je redenering niet helemaal.

een ani duurt pak 30 seconden
tegen 30 frames/sec zijn dit 900 frames

tegen 60 fps zijn dit 1800 frames
zover zijn we het eens

maar door 900 frames te dupliceren en dan dus eigelijk te verdubbelen verandert er helemaal niets aan de animatie mits twee identieke frames worden afgespeeld i nde tijd dat je anders 1 frame zou afspelen.

waarom c4d het aantal frames verdubbelt is simpel. c4d berekent alle tussenliggende posities in je animatie waardoor al je frames uniek worden en je filmpje toch even lang is als de vooropgestelde duur

Als je dan toch een videoeditting programma gebruikt kan je voor de stukjes die versnelt moeten worden wel gewoon even die sequence aanpassen en dit leidt ook niet tot een kwaliteitsverlies.

Maar de conclusie is jouw redenering maakt je file gewoon dubbel zo groot voor een identieke animatie.

en nog een klein commentaartje 30/60 fps is de amerikaanse framerate en dus ook neit ideaal om op je tv af te spelen.
Reply With Quote
  #3  
Old 25th August 2011
Iwonder3Dart Iwonder3Dart is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 16
Thumbs up jhaa

Hallo Tom,

wat jij zegt is wel waar

het was maar een theorie.

ik dachte dat er een manier was om van 30fps naar 60fps te gaan.

ik denk dat een speedshot camera op 60fps en 90fps filmt ?

en ik denk dat als ik bij de compositie 25fps gebruik zou het gaan of niet ?

dank u voor jouw tijd .
Reply With Quote
Reply

Tags
animatie, fps, frames, tijd, vraag

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.