C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > Beginner hoekje - Beginner Corner > Beginners forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th May 2018
GuusJ GuusJ is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
Default Quadro K4200 of AMD ProRender DUO

Beste C4D gebruikers,

Ik sta op het punt om over te stappen van Max naar C4D. En gebruik op dit moment een NVidia Quadro K4200 kaart met CUDA cores. Maar die kaart valt qua snelheid erg tegen. Sinds versie R19 is C4D uitgerust met de ProRender Engine. En dus is de AMD Prorender DUO misschien een betere oplossing. Maar is dat inderdaad zo ?

Wie helpt ?

groet,

Guus
Reply With Quote
  #2  
Old 15th May 2018
Wes's Avatar
Wes Wes is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Earth
Posts: 453
Send a message via Skype™ to Wes
Default

Met AMD kaarten geen ervaring, wel heel tevreden van Nvidia.
Als je voor een single kaart gaat zou ik zeker niet lager gaan dan 980ti - voor het prijsverschil kan je dan ook beter iets meer uitgeven en een 1080ti nemen.
Zelf werk ik wel met Octane dus ook geen ervaring met de ProRender..

https://render.otoy.com/octanebench/...r=&singleGPU=1
Dit zijn de scores voor Octane benchmark maar zoals je kan zien is je huidige kaart wel al wat veroudert..
Reply With Quote
  #3  
Old 16th May 2018
GuusJ GuusJ is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
Default

Wes,

Klopt. Het systeem is inmiddels bijna 3 jaar oud. En was altijd behoorlijk snel.
De K4200 is inmiddels altijd duidelijk aanwezig. Niet in performance. Wel in het produceren van geluid. Bij het laden van mijn files, meestal rond de 3 Gb in grootte begint de fan op de kaart als een dolle te spinnen. Geen idee waar dat vandaan komt.

Miscchien iemand op dit forum die mij daarover een tip kan geven.

Guus
Reply With Quote
  #4  
Old 17th May 2018
Wes's Avatar
Wes Wes is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Earth
Posts: 453
Send a message via Skype™ to Wes
Default

3GB is wel erg groot voor een 3D file, niet?
Net ff gecheckt en 49mb is een van de grootste files die ik ooit heb gehad met C4D en dat was gigantisch veel geometrie..
Reply With Quote
  #5  
Old 17th May 2018
GuusJ GuusJ is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
Default

Klopt. Data komt uit Siemens NX 11.

Dan kom ik daarmee gelijk op een andere vraag. Wat is een geschikte import extentie voor C4D. Ik heb al geprobeerd om dit bestand als FBX te laden. Maar dat is bijna niet te doen.
Reply With Quote
  #6  
Old 17th May 2018
PeterL's Avatar
PeterL PeterL is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Location: Schilde
Posts: 3,569
Default

Hey Guus,
Kan je het bestand niet opsplitsen ?
Ik heb al vaker gemerkt, dat Cinema niet echt graag grote bestanden met veel polygons importeert.
De Wavefront import is fel verbetert, dus OBJ is een goede optie.

Als je programma dat niet kan exporteren, kan je eerst omzetten naar STEP of IGES en dat omzetten naar een OBJ in een ander programma.
Ikzelf gebruik voor het omzetten ViaCAD 2D3D of FreeCAD.

Peter
__________________
http://www.lembrechtsart.be
CINEMA4D R19 Visualize + SplinePatch + SurfaceSPREAD
Reply With Quote
  #7  
Old 19th May 2018
GuusJ GuusJ is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
Default

Dag Peter,

Nee dat gaat helaas niet. Het bestand wordt vanuit Siemens NS geexporteerd als STP file.

Ik ga de optie die je noemt een bekijken.

Guus
Reply With Quote
  #8  
Old 19th May 2018
PeterL's Avatar
PeterL PeterL is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Location: Schilde
Posts: 3,569
Default

.stp is een STEP- file hé Guus, dus omzetten naar ( Wavefront-) .obj kan door die .stp te importeren in - onder ander - één van de programma' s die ik vernoemde.
Uit eigen ervaring weet ik dat stp export vaak betere resultaten geeft dan igs.

Peter
__________________
http://www.lembrechtsart.be
CINEMA4D R19 Visualize + SplinePatch + SurfaceSPREAD
Reply With Quote
  #9  
Old 21st May 2018
GuusJ GuusJ is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
Default

Ik heb nu het SPT bestand omgezet naar een OBJ file en daarna in C4D geimporteerd. En de materialen verwijderd.

Het "oude" bestand was 3.4 Gb groot, nu opgeslagen als *.c4d nog maar 33,4 Mb.

Eens kijken of mijn K4200 er mee overweg kan.

Gr, Guus

EDIT: Als ik in de toekomst ProRender wil gaan gebruiken kan ik dan mijn huidige Quadro K4200 CUDA daar voor blijven
gebruiken ? Of is een AMD kaart ( bijv. WX 7100) dan een betere (lees snellere) keuze ?

Last edited by GuusJ; 21st May 2018 at 17:02.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.