C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > RESOURCES > Vragen >>> > Textures/Materials en BodyPaint

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2 Weeks Ago
jackrabbit jackrabbit is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 3
Default hoe voorkom ik dat de texture steeds hetzelfde is met mograph

Ik zoek nu al uren naar een oplossing.
Ik heb een houttexture omdat ik een stapel planken wil hebben.
Die texture toegepast op de cube (=plank)
Toen de cobe in een cloner gezet. 14 planken. En de cloner een random effector gegeven om het wat levendiger te maken.
Alles ziet er prima uit, behalve dat de texture zich herhaald. Op iedere plank hetzelfde.
Hoe kan ik dat voorkomen? Zonder dat ik 14 textures moet laden (via materials - texture - mograph - multi shader)
Ik zag laatst via de noise channel dat je de texture op 'world' kon zetten zodat ie iedere keer verschillend is. Zoiets zou ik ook willen.

Ik kijk uit naar de oplossing! :-)

Last edited by jackrabbit; 2 Weeks Ago at 10:35.
Reply With Quote
  #2  
Old 2 Weeks Ago
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,622
Default

Met de variation shader, als je R17 of later hebt.
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #3  
Old 2 Weeks Ago
cuba cuba is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 243
Default

Je kan ook de objecten verschillende keren in de cloner kopieren met telkens een andere offset van het materiaal.
Reply With Quote
  #4  
Old 2 Weeks Ago
jackrabbit jackrabbit is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by roobol View Post
Met de variation shader, als je R17 of later hebt.
That's it! Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 2 Weeks Ago
lange280's Avatar
lange280 lange280 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Heerlen, NL
Posts: 196
Default

Dit kan ook met xpresso. File bijgevoegd.
Attached Files
File Type: c4d change texture uv via expresso.c4d (709.3 KB, 3 views)
Reply With Quote
  #6  
Old 2 Weeks Ago
lange280's Avatar
lange280 lange280 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Heerlen, NL
Posts: 196
Default

Of met 2 planken in je cloner. van de eerste plank zet je je u-v settings op 0%
En van de tweede plank zet je de u-v settings op 100%
Dan stel je je cloner in op 'Blend" Dan een Plain effector, waarmee je alleen de modify clone schuif hoeft te bedienen. Scenefile bijgevoegd.
Attached Files
File Type: c4d ChangeU_V_Modify_Clone.c4d (427.6 KB, 3 views)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.