C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum

C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum (http://www.c4dlounge.eu/forum/index.php)
-   Modelleren in Cinema4D (http://www.c4dlounge.eu/forum/forumdisplay.php?f=32)
-   -   Wat is er mis met deze spline? (http://www.c4dlounge.eu/forum/showthread.php?t=8141)

eenendertig 28th August 2019 10:05

Wat is er mis met deze spline?
 
1 Attachment(s)
Hallo,

Ik heb een kaartje gemaakt met heel wat treinsporen als splines. Nu wou ik net een eenvoudige spoorweg erover leggen met een cloner maar dit lukt niet.
Als ik de spoorweg met een nieuwe spline koppel lukt dit perfect. Maar als ik 1 van de vele splines die ik al in mijn project gebruik er in zet loopt het fout.
Ik heb 1 "slechte" spline in het bijgevoegd projectje gezet en 1 g"goede".
Waarom lukt het dus niet met de slechte? Want als ik al de splines opnieuw moet gaan tekenen en linken aan al de treinen ben ik nog wel even zoet.

Groeten

douwe 28th August 2019 14:05

Het verschil is de Scale van je Antwerpen-Barcelona Spline.
die Scale is 33.425. Je andere Spline heeft de standaard scale van 1

Dit kan je fixen door :
- je Antwerpen Spline te selecteren
- de Axis Mode aan te vinken, links in de interface
- onderaan in de Coordinatenmanager de Size op Scale te zetten,
- vervolgens de Scale op 1 te zetten ( in de Coordinatenmanager, NIET in de Attributenmanager )
- tenslotte Axis Mode terug uit te zetten

d

eenendertig 28th August 2019 14:47

Danku Douwe,

Ondertussen al een workaround gevonden door gebruik te maken van een splinewrap.
Maar de coordinaten manager op scale zetten is iets wat ik nog nooit gedaan had. Ik vroeg me al lang af hoe ik precies de scale kon bepalen. Beginners zaken die ik nog niet onder de knie heb moet ik hier schaamtelijk bekennen :)

Maar heel blij dat ik dat nu weet...

douwe 28th August 2019 20:19

Quote:

Originally Posted by eenendertig (Post 58120)
Ondertussen al een workaround gevonden door gebruik te maken van een splinewrap.

Zo hoor ik het graag. Plantrekken is goud waard.

Toch dit nog :
Ook een MoSpline Object kan wonderen doen.
Je kan daarmee ( in Spline Mode) je Barcelona-Spline samplen ( in de Spline Tab).
Vervolgens kan je dan clonen op je MoSpline.

pgrooff 30th August 2019 00:38

Slimme truc, die kende ik ook nog niet.


All times are GMT +2. The time now is 13:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.