C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > WIPS/FINALS > Advanced Work in Progress (WIP)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 8th June 2019
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,101
Default

Hello,

I am testing now, can i make for the focus object a hidden sphere? The model is one piece, so i cannot select here head. I now take a very small sphere end place it in her head But i think the object is to small, everything is blurry

settings, 100 / 5.6 / 60

Maybe it spins to hard?

A make a 60 frame's = 1 complete tour.

THX
__________________
2,66 GHZ 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R21+ VRAY 3.7

WORK: 3.2 GHZ 16 core MacPro - 96GB Ram - 32GB Pro Vega II - Cinema 4D R23 + CORONA RENDER

www.macobsession.be
Reply With Quote
  #12  
Old 8th June 2019
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,101
Default

Hello,

So for the

Focus:
a small hiden sphere inside her head

Target:
the whole object = model only without the horse.

image is rendering, so excited but i seems blurry at her head
it takes some time to render pff, 1 hour for a small preview image without texture.

But, its spins

-----

I have optimized the scene from three hours to one in preview modus
I hope if this is done finally that i can render within the 30 hours I feer me electrical bill
__________________
2,66 GHZ 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R21+ VRAY 3.7

WORK: 3.2 GHZ 16 core MacPro - 96GB Ram - 32GB Pro Vega II - Cinema 4D R23 + CORONA RENDER

www.macobsession.be
Reply With Quote
  #13  
Old 8th June 2019
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,101
Default

Hello,

I find the problem
I may take only one object, not the hole figure. So i uses a false sphere inside her head. This is the same for target as focus.

I have another problem, just to now it's possible...

With this setup, i get another perspective, very deformed. It's coming by the target object. Where to position this, to remain in the same perspective.

With settings to reduce the "Vray Building light cache" this takes many hours (10 or even more) i use light cache together with irradiance. I see that i can choose the subdivision 1000 or 1/3 of something different. For me its a gamble, so maybe you can help with this to

Post later image's, but i have no access to me render mac ;(
__________________
2,66 GHZ 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R21+ VRAY 3.7

WORK: 3.2 GHZ 16 core MacPro - 96GB Ram - 32GB Pro Vega II - Cinema 4D R23 + CORONA RENDER

www.macobsession.be
Reply With Quote
  #14  
Old 8th June 2019
Cinemike's Avatar
Cinemike Cinemike is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Deepest Saxony, Germany
Posts: 711
Default

Getting the desired perspective is a bit tricky due to the target tag. You need to move up/down the camera and use heavy offsets in X and Y to get there. Can't be helped, I am afraid, unless somebody else has a good idea.

Once you pin a portion of the body with the target tag (I use a null as a child of the object in my example) the figure should render sharp.

Since 3.6 I have only used Brute Force/Light Cache and not IR anymore.
__________________
Cinema4D R20 & VrayforC4D 3.7
Reply With Quote
  #15  
Old 8th June 2019
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,101
Default

Hello,

I have A render in grey, end the face is Sharp. But I think that it spins to hard. I do A color one, but it whas very dark but Nice effect. I go now make everything ready. End try a last time later, my mac canít handle this ;(

Images later tomorrow
__________________
2,66 GHZ 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R21+ VRAY 3.7

WORK: 3.2 GHZ 16 core MacPro - 96GB Ram - 32GB Pro Vega II - Cinema 4D R23 + CORONA RENDER

www.macobsession.be
Reply With Quote
  #16  
Old 8th June 2019
Cinemike's Avatar
Cinemike Cinemike is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Deepest Saxony, Germany
Posts: 711
Default

Oh, your mac has pretty nice specs.
Good luck!
__________________
Cinema4D R20 & VrayforC4D 3.7
Reply With Quote
  #17  
Old 9th June 2019
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,101
Default

Hello,

I go make this off first, i try later.

here some test
Attached Images
File Type: jpg forum.jpg (200.3 KB, 8 views)
__________________
2,66 GHZ 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R21+ VRAY 3.7

WORK: 3.2 GHZ 16 core MacPro - 96GB Ram - 32GB Pro Vega II - Cinema 4D R23 + CORONA RENDER

www.macobsession.be
Reply With Quote
  #18  
Old 9th June 2019
Cinemike's Avatar
Cinemike Cinemike is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Deepest Saxony, Germany
Posts: 711
Default

It is a beautiful scene idea!
The result is going to be a very nice one.
I still wonder why the MB affects her face so much.
__________________
Cinema4D R20 & VrayforC4D 3.7
Reply With Quote
  #19  
Old 9th June 2019
Cinemike's Avatar
Cinemike Cinemike is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Deepest Saxony, Germany
Posts: 711
Default

Always going back to this scene (preview still open in my browser).
What a powerful image!
__________________
Cinema4D R20 & VrayforC4D 3.7
Reply With Quote
  #20  
Old 9th June 2019
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,101
Default

Hello,

Can i upload you the scene?? it's probably something stupid, but cannot find it!
I do everything with you test file, end its perfect. I transfer this to my scene, end blurry result

- I find that the order is important for the target en focus object.
- camera F / shutter is not important for the focus object
- i make here face as a duplicate, end hide it.

Everting i try, its blurry.... behind here (seeling) scharp point???
Maybe camera??? but i do not now.

I render a STILL for now.... the scene is almost ready

If you can send me a private message with you e-mail, i send it with wetransfer.

Special thx
__________________
2,66 GHZ 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R21+ VRAY 3.7

WORK: 3.2 GHZ 16 core MacPro - 96GB Ram - 32GB Pro Vega II - Cinema 4D R23 + CORONA RENDER

www.macobsession.be
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.