C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > RESOURCES > Vragen >>> > Belichting en renderen in Cinema4D

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th August 2009
missingpixel missingpixel is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Gent
Posts: 406
Default GI-probleem

Heren,

Ben een interieur van een apotheek aan het bouwen.
De grote lijnen staan er al, ben nu de belichting aan het fixen.
Sinds ik de spotjes in het plafond geplaatst heb (area lights met area shadow en een inverse square falloff), krijg ik bizarre vlekken in m'n render.
Ik vermoed dat het aan de GI ligt, want zonder GI ziet het er weliswaar donker maar vlekvrij uit.
Tijdens de GI passes zijn ze al zichtbaar.

Iemand hier ervaring mee?

Much appreciated!

Rgds

Pieter
Attached Images
File Type: jpg render-GI.jpg (338.5 KB, 24 views)
File Type: jpg render-GI-passes.jpg (655.6 KB, 24 views)
File Type: jpg render-zonder-GI.jpg (354.1 KB, 24 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 4th August 2009
ichi.one ichi.one is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: behind a mac
Posts: 804
Default

hogere GI instelling
ik ken niks van de huidige c4d GI tabs
maar voor vray is hetzelfde
Je IR sampling moet hoger
__________________
Website / Flickr
Reply With Quote
  #3  
Old 4th August 2009
missingpixel missingpixel is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Gent
Posts: 406
Default

Heb nieuw rendertje laten lopen met hogere settings in de Irradiance Cache.
Vroegtijdig stopgezet. Coz' no good!

Ik heb de min & max rate op -4 & 0 staan.
Misschien ligt het daaraan?
Attached Images
File Type: jpg render-GI-high-settings.jpg (450.8 KB, 18 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 4th August 2009
ichi.one ichi.one is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: behind a mac
Posts: 804
Default

niks mis met -4/0 IR lijkt me
is ergens een hemisphere subd. / samples in c4d AR ?
of iets vergelijkbaar ? die moeten omhoog

BUT voor je helemaal verloren zoekt in de GI tab
check of er geen dubbele geometrie is zoals polygonen
die elkaar overlappen etc... EN ook de area lights die hebt gemaakt
netjes in de vakjes passen
dus niet door geometrie / muren / plafonds snijden
dat kan namelijk ook wel eens een GI opf**ken

voor de rest zal iemand anders het moeten overnemen
want ik heb spijtig genoeg nog geen tijd gehad om in AR te duiken
__________________
Website / Flickr
Reply With Quote
  #5  
Old 4th August 2009
missingpixel missingpixel is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Gent
Posts: 406
Default

ligt inderdaad aan het doorsnijden van de geometrie door m'n area lights, want als ik ze laat zakken uit het plafond, no problemo!
was ik ondertussen ook achter gekomen

nu maar ff kijken hoe ik m'n lampen in het plafond kan fixen,

thnx anyway!
Reply With Quote
  #6  
Old 4th August 2009
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,104
Default

Ik heb ook niet veel van dit soort images gemaakt met AR dus ik zou je zo 123 niet kunnen helpen maar zoals ici.one het verteld klinkt het logisch.

Peace,
Rich_Art.
__________________
Peace,
Rich_Art.
Reply With Quote
  #7  
Old 5th August 2009
[bo] [bo] is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 139
Default

Ik snap er helemaal niks van, maar vind het anders wel een mooi design!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.