C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > RESOURCES > Vragen >>> > Modelleren in Cinema4D

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 24th June 2009
nickyc nickyc is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 347
Default

Ok, hier gaan we, beetje verlengde van jouw object.
Ik wil dat dit object een vierkante uitsparing hebben redelijk strak maar aan de andere kant gewoon rond.

Succes
Attached Images
File Type: jpg test.jpg (20.3 KB, 0 views)
__________________
CHEERS
Check whatkilledtimmybenson.blogspot.nl
Check www.theescapeplan.nl

CINEMA4D R17 Studio Octane & Vray
Reply With Quote
  #22  
Old 24th June 2009
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,104
Default

Ok, doe die file even uploaden dan zal ik daar mee verder gaan.

Peace,
Rich_Art.
__________________
Peace,
Rich_Art.
Reply With Quote
  #23  
Old 24th June 2009
nickyc nickyc is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 347
Default

Ok, ik ben benieuwd, misschien geeft dit wat meer inzicht in wat ik fout doe.
Thanx alvast.
Attached Files
File Type: c4d test.c4d (40.6 KB, 2 views)
__________________
CHEERS
Check whatkilledtimmybenson.blogspot.nl
Check www.theescapeplan.nl

CINEMA4D R17 Studio Octane & Vray
Reply With Quote
  #24  
Old 24th June 2009
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,104
Default

Is dit wat je ongeveer bedoeld?
De linker is jouw cube, de andere 2 zijn door mij aangepast.

Peace,
Rich_Art.
__________________
Peace,
Rich_Art.

Last edited by Rich_Art; 12th March 2015 at 14:14.
Reply With Quote
  #25  
Old 25th June 2009
nickyc nickyc is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 347
Default

Dit voorbeeldje begrijp ik wel, je extrude gewoon wat vaker naar binnen, toch?
Stuur je die file ook even mee en nu we toch bezig zijn

Hier nog een voorbeeldje, denk dat dit iets beter is omdat er iets meer geometrie omheen hangt.
Echt bedankt dat je effe meehelpt, super
Zou je ook de verbeterde file mee kunnen opsturen.
THAAAAAANX
Attached Files
File Type: c4d camera basic.c4d (649.3 KB, 2 views)
__________________
CHEERS
Check whatkilledtimmybenson.blogspot.nl
Check www.theescapeplan.nl

CINEMA4D R17 Studio Octane & Vray
Reply With Quote
  #26  
Old 25th June 2009
nickyc nickyc is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 347
Default

oh ja op de plaats van de doodle moet dus die uitsparing komen.
__________________
CHEERS
Check whatkilledtimmybenson.blogspot.nl
Check www.theescapeplan.nl

CINEMA4D R17 Studio Octane & Vray
Reply With Quote
  #27  
Old 25th June 2009
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,104
Default

Nee het is geen extruden of iets het is gedaan met Edge weighting.
Selecteer de edges aan de binnenkant en de PUNT op je keyboard ingedrukt houden en dan met je linker muisknop klikken en ingedrukt houden en dan slepen van links naar rechts.

Ik heb de CAM file bijgesloten. Dit is ongeveer een id hoe je het zou kunnen doen.
Je zal wel het ea moeten tweaken want ik weet niet hoe het object eruit moet zien.
Maar dit geeft je een id hoe het ongeveer zou kunnen.

Peace,
Rich_Art.

PS: misschien heeft er iemand hier een betere oplossing om een vierkant te maken zonder heel veel nieuwe edges te moeten cutten. Ik ben ook geen model guru.
__________________
Peace,
Rich_Art.

Last edited by Rich_Art; 12th March 2015 at 14:14.
Reply With Quote
  #28  
Old 25th June 2009
nickyc nickyc is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 347
Default

Thanx Rich_Art,ik ga het eens goed bekijken maar ik zie dat er nu wel triangles uit voort gaan komen.
Dus inderdaad mochten er meerdere wegen naar Rome leiden dan zou ik die graag willen weten
__________________
CHEERS
Check whatkilledtimmybenson.blogspot.nl
Check www.theescapeplan.nl

CINEMA4D R17 Studio Octane & Vray
Reply With Quote
  #29  
Old 25th June 2009
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,104
Default

? triangles.. Nee hoor dat is een kwestie van op de juiste knife cuts maken.
Triangles zijn overbodig met een beetje slim cutten.
Er zitten nu ook geen triangles in mijn voorbeeld.

Peace,
Rich_Art.
__________________
Peace,
Rich_Art.
Reply With Quote
  #30  
Old 25th June 2009
nickyc nickyc is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 347
Default

dat klopt maar als ik een edge loop maak om de hendel rechts scherper te maken dan zou ik een triangle krijgen.
Ben benieuwd hoe ik dat stuk anders scherp zou krijgen.
Gebruik je die weight tool trouwens vaak?
__________________
CHEERS
Check whatkilledtimmybenson.blogspot.nl
Check www.theescapeplan.nl

CINEMA4D R17 Studio Octane & Vray
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.