C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > WIPS/FINALS > Advanced Work in Progress (WIP)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd September 2015
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,101
Default 1 mesh maken ??

hallo,

dit komt rechtstreeks uit marvelous designer, dit is daar zeer smooth, maar in cinema trekt dit eigenlijk op niks. Als je hier bv. met de smooth brush over gaat, komt elk stuk apart, het is dus niet 1 mesh, hoe kan ik dit omzetten naar 1 geheel waar alles aan elkaar hangt. Hybernurbs en smooth deformer zijn niet zo schitterend om dit smooth te maken.

kan hem niet uploaden, hij is 5mb dus wie zin heeft wil ik hem wel even mailen
__________________
2,66 GHZ 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R21+ VRAY 3.7

WORK: 3.2 GHZ 16 core MacPro - 96GB Ram - 32GB Pro Vega II - Cinema 4D R23 + CORONA RENDER

www.macobsession.be

Last edited by MacObsession; 2nd September 2015 at 09:24.
Reply With Quote
  #2  
Old 2nd September 2015
kingcoma's Avatar
kingcoma kingcoma is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 291
Default

Ik zou dat wel eens willen zien, ja, uit nieuwsgierigheid. =) Zou je dat eens willen mailen?

Verschillende meshes of objects kan je makkelijk en snel samenvoegen door alles te selecteren wat je wil samenvoegen, en dan in je attributes manager 'objects > connect objects + delete'
__________________
kingcoma.com | facebook.com/kingcoma
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd September 2015
Rupart's Avatar
Rupart Rupart is offline
Moderator
 
Join Date: May 2009
Location: Eindhoven
Posts: 697
Default

Probeer eens alle punten te selecteren en dan optimize?
__________________
Cinema 4D Studio R18 + Vray3.4
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd September 2015
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,101
Default

Quote:
Originally Posted by kingcoma View Post
Ik zou dat wel eens willen zien, ja, uit nieuwsgierigheid. =) Zou je dat eens willen mailen?

Verschillende meshes of objects kan je makkelijk en snel samenvoegen door alles te selecteren wat je wil samenvoegen, en dan in je attributes manager 'objects > connect objects + delete'
ik stuur hem zo door se!
ps: connecteren helpt niet, het blijven losse stukken al is het ook 1 mesh. Best te bekijken als je er even over gaat met de smooth brush, denk dat dit de reden is, waarom het niet smooth is, alles is vrij hard. Als je dit bekijkt op youtube in LW is dit super smooth. Helaas kost me dit weer €800, versie 4 marvelous designer kan exporteren als FBX, misschien is dit een oplossing??? maar heb voorlopig nog den 3 :-)

bedankt!
__________________
2,66 GHZ 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R21+ VRAY 3.7

WORK: 3.2 GHZ 16 core MacPro - 96GB Ram - 32GB Pro Vega II - Cinema 4D R23 + CORONA RENDER

www.macobsession.be
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd September 2015
douwe's Avatar
douwe douwe is offline
Admin Team
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,913
Default

Quote:
Originally Posted by Rupart View Post
Probeer eens alle punten te selecteren en dan optimize?
+1

Zet hem anders even ergens online via dropbox of één of andere filehost ?
Dan hoef je slechts een linkje te posten.

d
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd September 2015
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,101
Default

zou graag doen, maar dropbox is geblokkeerd hier en login gegevens FTP niet bij me.

limiet is ook wel laag (1mb) misschien kunnen ze dit even optrekken, voor tijdelijke bestanden?
__________________
2,66 GHZ 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R21+ VRAY 3.7

WORK: 3.2 GHZ 16 core MacPro - 96GB Ram - 32GB Pro Vega II - Cinema 4D R23 + CORONA RENDER

www.macobsession.be
Reply With Quote
  #7  
Old 2nd September 2015
douwe's Avatar
douwe douwe is offline
Admin Team
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,913
Default

Als je hem zipt kan je met attachments tot 5MB gaan
Reply With Quote
  #8  
Old 2nd September 2015
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,101
Default

Voila, thx!

kijk niet naar de texture ofzo, tis maar een testje.
Attached Files
File Type: zip BH.c4d.zip (2.67 MB, 9 views)
__________________
2,66 GHZ 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R21+ VRAY 3.7

WORK: 3.2 GHZ 16 core MacPro - 96GB Ram - 32GB Pro Vega II - Cinema 4D R23 + CORONA RENDER

www.macobsession.be
Reply With Quote
  #9  
Old 2nd September 2015
Dweemes Dweemes is offline
Admin Team
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,369
Default

probleem van je rendertijden zit hem volgens mij in het aantal polygonen dat je gebruikt, typisch voor marvelous designer en poser en sculpting paketten, ongebreideld aantal poly's
In dit geval 1.108.000 voor zo een klein stukje stof, goed dat ze meestal niet teveel aan hebben, die modellen van jou!
Ik vermoed dat de modellen zelf in hetzelfde bedje ziek zijn...
Dat hoekig effect komt van slechte modelgeometrie, en daar heb je niet zomaar een button voor om het op te lossen.
Als je dit volgens de regels van de kust modelleert, dan heb je geen miljoen driehoekjes meer, maar vermoedelijk "maar" 10.000 quads, of als je veel met bump en normal maps werkt zelfs nog minder en toch een smooth resultaat.

Kijk even naar het model van menselijk figuur dat standaard bij cinema zit, "lisa" in prime bvb, 15000 polys en helemaal smooth... wel allemaal quads en perfect gemodelleerd.
en het kan nog zuiniger trouwens.
__________________
dw
Reply With Quote
  #10  
Old 2nd September 2015
MacObsession's Avatar
MacObsession MacObsession is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Belgium
Posts: 1,101
Default

inderdaad, nu in marvelous heb ik binnen kort ook quads! De rede dat ik dit niet in cinema doe is omdat mijn modellen naar een houding moeten transformeren, en ik nadien vast zit met de kleding, die niet naar de houding mee gaat. Vroeger werkte ik met poser om dit dan optelossen samen met de magneet tool, maar ben genoodzaakt om met daz studio te werken, dus dit lukt niet meer. Het stukje stof rendeert wel vrij snel, tis de texture die hem kilt.
__________________
2,66 GHZ 12 core MacPro - 48GB Ram - Cinema 4D R21+ VRAY 3.7

WORK: 3.2 GHZ 16 core MacPro - 96GB Ram - 32GB Pro Vega II - Cinema 4D R23 + CORONA RENDER

www.macobsession.be
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.