C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum  

Go Back   C4DLounge.eu - Cinema 4D Gebruikers Forum > RESOURCES > Vragen >>> > Overige vragen

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 11th January 2022
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,057
Default

Dat zal zo'n vaart niet lopen denk ik. Het is vooral de belangstelling voor de cursussen C4D die sterk afneemt, waarschijnlijk omdat er met het abonnementssysteem nergens nog een deftige piratenkopie te vinden is :-))

Blender is gratis en onder hobbyisten/kleine zelfstandigen inmiddels het meest gebruikte 3D programma, dus voor lesgevers is dat een markt. Ook voor commercieel gebruik door bedrijven staat Blender inmiddels op een 4e plaats, na Cinema en voor Houdini (met 24% groei per jaar).
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #12  
Old 11th January 2022
douwe's Avatar
douwe douwe is offline
Admin Team
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,917
Default

Quote:
Originally Posted by PeterL View Post
Oei, betekent dat dat Douwe ook al overloopt naar Blender, Kees ?
Peter
Zo erg is het inderdaad niet.
Kees omschrijft het verder juist.

Wat Blender betreft...
EÚnmaal je de interface snapt en de werking van een paar (modeling) tools,
ben je aardig vertrokken.

Echt supervlot worden, zoals in Cinema, vraagt natuurlijk meer tijd, zeker als je ook wilt kunnen riggen, ...
maar voor de prijs van gratis mag je niet klagen.

d
Reply With Quote
  #13  
Old 13th January 2022
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,057
Default

Ik werk nu zo'n 18 maanden met Blender, kan daar inmiddels vlot mee overweg en voor modelleren, texturen, UV mappen en renderen zie ik geen enkele reden om ooit nog terug te gaan naar Cinema. Karakter modelleren, riggen en animatie ben ik mee bezig; dat werkt anders, maar zo op het eerste zicht eigenlijk ook heel doenbaar.

Het enige wat ik soms mis is Mograph, maar met de ontwikkeling van Geometry Nodes begint ook dat verschil steeds meer weg te vallen.
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #14  
Old 14th January 2022
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,112
Default

Ik zie toch echt hele mooi renders voorbij komen die zijn gemaakt met blender. Ook echt hele deftige animaties. Dus potentie zal het zeker hebben. Ik kan mij voorstellen dat als je 20 jaar met c4d werkt en dan moet overstappen naar blender dat het een lastige is.

Ik las ook dat Maxon Pixologic heeft over genomen. Ineens is het no more free updates en moet je dus ook dik gaan betalen. Ik vrees dat men dit niet heel tof gaat vinden.
__________________
Peace,
Rich_Art.
Reply With Quote
  #15  
Old 15th January 2022
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,057
Default

Voor wie het interesseert, Blenderartists.org heeft ook een "best of the best" gallery:

https://blenderartists.org/tag/featured
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #16  
Old 15th January 2022
Rich_Art Rich_Art is offline
Erelid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hier
Posts: 11,112
Default

Quote:
Originally Posted by roobol View Post
Voor wie het interesseert, Blenderartists.org heeft ook een "best of the best" gallery:

https://blenderartists.org/tag/featured
Thanks, ga ik bekijken. Ik Volg blender ook op insta.
__________________
Peace,
Rich_Art.
Reply With Quote
  #17  
Old 29th January 2022
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,057
Default

Ik heb vandaag ook MacOS Monterey ge´nstalleerd en voordat ik C4D R12 ging weggooien toch nog eens op geklikt en wonder o wonder, dat opent normaal en werkt nog zoals altijd.

Blijft er dus op staan om nostalgische redenen en ook om oude bestanden naar Blender te exporteren :-))
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #18  
Old 30th January 2022
PeterL's Avatar
PeterL PeterL is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Location: Schilde
Posts: 3,759
Default

Interessant om weten, Kees.
Opnieuw C4D installeren zal niet kunnen, omdat de installer nog 32bits i.p.v. 64bits is, dacht ik.
Is er een mogelijkheid om eventueel een ge´nstalleerde versie van de ene schijf naar de andere te kopiŰren?

Peter
Reply With Quote
  #19  
Old 31st January 2022
roobol roobol is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,057
Default

Voor R12 werkt dat, en dan de hele map Maxon C4D R12 naar de map apps slepen. Wat voor R12 ook mogelijk is is het programma op een externe schijf zetten en het van daar openen.
__________________
http://www.roobol.be
Reply With Quote
  #20  
Old 31st January 2022
PeterL's Avatar
PeterL PeterL is offline
Admin Team
 
Join Date: Mar 2009
Location: Schilde
Posts: 3,759
Default

Mooi, dan kunnen we dus ook oude versies nog verder gebruiken op nieuwe systemen. Altijd handig .

Peter
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Met trots gehost door Webdesign bureau Graphic Violence.
(c) C4DLounge.eu . All documents on this forum are owned by their respective creators and may not be sold or republished in any way.